Zelenski: Ucraina nu va ierta decesele şi toate rănile. Teroriştii ruşi vor fi înfrânţi

El a precizat că a discutat cu o delegaţie a Băncii Mondiale despre programele de sprijin pentru Ucraina şi reconstrucţie.

24 mart. 2023, 23:23
Zelenski: Ucraina nu va ierta decesele şi toate rănile. Teroriştii ruşi vor fi înfrânţi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un nou discurs, că Ucraina nu va ierta toate decesele şi rănile suferite şi că toţi “teroriştii ruşi” vor fi înfrânţi.

Zelenski le cere europenilor rachete cu rază de acţiune lungă şi avioane de luptă moderne

„Aş dori să menţionez toţi luptătorii noştri care atacă ocupantul ca răspuns la teroare, care identifică poziţiile inamicului din care acesta atacă oraşele noastre. Fiecare poziţie a teroriştilor distrusă este viaţa salvată a oamenilor noştri. Mulţumesc personalului Forţelor Armate, informaţiilor şi Serviciului de Securitate – tuturor celor care sunt implicaţi în îndeplinirea acestei sarcini… Răspunsul corect cu foc pentru cei care sunt sursa terorii. Asemenea atacuri ca asupra Kostiantynivka astăzi, ca multe alte oraşe ale noastre… Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru, nu va ierta aceste decese şi toate rănile. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi”, a spus Zelenski.

El a precizat că a discutat cu o delegaţie a Băncii Mondiale despre programele de sprijin pentru Ucraina şi reconstrucţie. “M-am întâlnit astăzi cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Nu pierdem nicio zi pentru contactele internaţionale, lucrăm la toate nivelurile. Au fost discutate programele actuale de sprijin pentru Ucraina şi altele promiţătoare. Desigur, ne-am concentrat pe reconstrucţie – tot ce trebuie făcut în multe oraşe şi sate ucrainene care au suferit atacuri teroriste din partea ocupantului. Clădiri rezidenţiale, infrastructura socială, baza economică a vieţii – toate acestea trebuie reconstruite. Şi le mulţumesc partenerilor pentru că au înţeles că sincronizarea şi coordonarea eforturilor sunt cruciale”, a menţionat Zelenski.

Zelenski ameninţă Rusia: Vom răspunde cu siguranţă ocupantului pentru fiecare atac asupra oraşelor noastre

Ministrul Apărării din Republica Moldova: Îmi doresc ca Ucraina să îşi redobândească teritoriile, inclusiv Crimeea

Republica Moldova doreşte ca Ucraina să îşi redobândească toate teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Apărării de la Chişinău, Anatoli Nosatîi. Acesta crede că „situaţia pe front se va schimba în favoarea armatei ucrainene”, ceea ce ar putea genera mai multă stabilitate în regiune.

Pe de altă parte, ministrul Apărării susţine că bugetul pe care Republica Moldova îl alocă armatei a crescut semnificativ, în vederea achiziţiei de echipamente militare şi armament. El aminteşte că Moldova foloseşte „toate instrumentele diplomatice pentru fortificarea capacităţii de apărare”, referindu-se la obţinerea de sprijin financiar pentru achiziţia de sisteme anti-rachete.

Anatoli Nosatîi vorbeşte, în interviu, şi despre relaţia în domeniul militar cu România, dar şi despre prezenţa trupelor ruse pe teritoriul Transnistriei.