Zelenski, mesaj direct pentru ruși: „Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi. Ripostaţi. Fugiți sau predați-vă!”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri "o pedeapsă dreaptă" împotriva Rusiei, denunțând cu tărie invazia țării sale de către trupele ruse și solicitând înființarea unui tribunal special.

22 sept. 2022, 22:38
Zelenski, mesaj direct pentru ruși: „Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi. Ripostaţi. Fugiți sau predați-vă!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să-i convingă pe ruși să se revolte împotriva propriei conduceri, după decretul semnat de Vladimir Putin pentru mobilizare parțială. Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze sau să fugă, pentru a nu ajunge victime ale războiului.

„Le voi explica rușilor în limba rusă ce se întâmplă. 55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opțiuni pentru ca voi să supraviețuiți.

Ramzan Kadîrov se revoltă după schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Ucraina: „Nu e corect. Luptătorii noştri i-au zdrobit pe fascişti în Mariupol”
Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor de personal, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit. Iar acum, datorită mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu este ceva la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească.

Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacționează conducerea rusă, care își schimbă tactica și încearcă să atragă și mai mulți cetățeni și resurse rusești în război.

Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru victoria noastră”, afirmă Zelenski, într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram.

Zelenski a vorbit cu Barbra Streisand, ambasador al platformei UNITED24 

Preşeeintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat, joi, cu Barbra Streisand, care este ambasador al platformei UNITED24. ”Este foarte important pentru noi ca astfel de oameni talentaţi şi celebri din lume să susţină platforma”, a transmis Zelenski.

”În timpul unei convorbiri online, am discutat detaliile colaborării noastre cu Barbra Streisand, care a devenit ambasadorul platformei de strângere de fonduri UNITED24 în direcţia Ajutor medical”, a anunţat, joi, pe Telegram, Volodimir Zelenski.   Preşedintele ucrainean apreciază că ”poate că lumea a obosit puţin să se gândească zilnic la Ucraina”.

Serghei Lavrov ameninţă Europa de la tribuna ONU: „Occidentul şi SUA sunt parte a acestui conflict, Zelenski este fiu de căţea”

”Comunităţile din SUA şi din ţările europene continuă să ne susţină şi să ne ajute. Este foarte important pentru noi ca astfel de oameni talentaţi şi celebri din lume să susţină platforma UNITED24 @u24_gov_ua. Doamnă Streisand, vă mulţumim că susţineţi Ucraina”, a mai transmis preşedintele.