Zelenski: „Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate”

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis miercuri seară, că a participat la ”Summit-ul Democraţiei” la invitaţia preşedintelui american Joe Biden

30 mart. 2023, 06:33
Zelenski: „Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că lumea democratică are acum cea mai mare unitate de mult timp, însă este nevoie de mai mult. ”Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate. Sunt sigur că lumea democratică este capabilă să o dobândească”, susţine el.

Ucraina forţează eliberarea Peninsulei Crimeea şi se pregătesc să lovească o fortăreaţă rusă aflată la 300 de km de graniţa cu România

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis miercuri seară, că a participat la ”Summit-ul Democraţiei” la invitaţia preşedintelui american Joe Biden, arătând că poziţia Ucrainei a fost ”foarte exactă şi cât se poate de practică”.

”Acum, mulţumită curajului ucrainean, mulţumită leadership-ului Statelor Unite, preşedintelui Biden, mulţumită Congresului Statelor Unite şi tuturor celor care muncesc pentru consolidarea lumii, avem cea mai mare unitate a ţărilor democratice de mult timp. Şi această unitate, după cum putem vedea, este de ajuns pentru a lupta pentru libertate. Dar pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate. Sunt sigur că lumea democratică este capabilă să o dobândească. Este capabilă să câştige”, a declarat preşedintele Ucrainei.

El a adăugat că democraţia are nevoie de victorie, cât mai curând posibil, iar Ucraina şi aliaţii săi de pe toate continentele vor face totul pentru a aduce mai aproape victoria Ucrainei, ”victoria libertăţii şi a ordinii mondiale bazate pe reguli”.

Citeşte şi: Rusia îşi arată din nou forţa. Exerciţii cu rachete balistice intercontinentale Yars, considerate „arme invincibile”

Zelenski a menţionat că a discutat cu şeful Guvernului italian, Giorgia Meloni, despre relaţiile bilaterale şi despre situaţia apărării în faţa agresiunii Rusiei.

”În lunile următoare deja putem să fim mai activi pe linia frontului. Şi vom face totul pentru a ne asigura că sprijinirea paşilor noştri de către lume este cât se poate de eficentă”, a continuat el.

Preşedintele ucrainean le-a mulţumit luptătorilor din direcţia Bahmut, care ”luptă ferm şi eficient”.

”Ucraina nu a irosit nicio săptămână în timpul acestui război la scară largă – întărim constant statul nostru, Forţele noastre de Apărare şi Securitate, încrederea noastră în a avansa către victorie. Astăzi, a fost făcut un pas pentru a întări şi independenţa spirituală a statului nostru, pentru a proteja societatea noastră de vechea şi cinica manipulare a religiei de către Moscova. Ucraina este teritoriul celei mai mare libertăţi religioase în partea noastră de Europa. Aşa a fost din 1991. Aşa va fi întotdeauna”, a punctat Volodimir Zelenski.