Zelenski proclamă victoria înainte de Paşte: „Victoria este câştigată de toată lumea. De cei care luptă pentru ea şi cei care dau arme”

Potrivit preşedintelui ucrainean, comparativ cu anul trecut, acum este mai linişte în multe locuri: "Dar asta nu înseamnă că undeva poţi ignora războiul

12 apr. 2023, 07:07
Zelenski proclamă victoria înainte de Paşte: „Victoria este câştigată de toată lumea. De cei care luptă pentru ea şi cei care dau arme”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că în această fază a războiului cu Rusia nu trebuie ca lumea să se abată de la calea spre victorie. El s-a întâlnit cu filantropul american Howard Buffett, despre care a spus că este un mare susţinător al Ucrainei.

Contraofensiva Ucrainei. Dronele lui Zelenski au lovit obiective pe teritoriul Rusiei

„Am ţinut o şedinţă regulată a Statului Major astăzi. În primul rând, am discutat despre situaţia de luptă, ceea ce reuşim să reuşim în direcţiile principale, în direcţii dificile, precum Bahmut şi Avdiivka, regiunea Doneţk în general, precum Kreminna şi regiunea Lugansk în general. De asemenea, la şedinţa personalului am luat în considerare ceea ce trebuie să reuşim încă. La ce lucrăm. Statul Major General şi Ministrul Afacerilor Interne au raportat despre încadrarea de noi unităţi ale forţelor noastre de apărare – noi brigăzi. Ne aflăm acum într-o asemenea etapă a războiului, când este important ca societatea şi partenerii noştri să nu se abată de la calea pe care trebuie să o depăşim. Calea care este înainte”, a afirmat el.

Potrivit preşedintelui ucrainean, comparativ cu anul trecut, acum este mai linişte în multe locuri: „Dar asta nu înseamnă că undeva poţi ignora războiul sau poţi fi mai puţin concentrat pe a ajuta statul. Am reuşit să facem multe împreună cu partenerii noştri pentru a proteja oamenii, Ucraina şi întreaga Europă. Dar asta nu înseamnă că este timpul să ne culcăm pe lauri. Calea este înainte. Mişcarea este înainte. Ceva care necesită nu mai puţină unitate din partea noastră decât înainte. Nu mai puţină concentrare decât înainte. La fel ca şi înainte, poziţiile noastre de pe front, toţi războinicii noştri în poziţiile lor trebuie susţinuţi de poziţiile ucrainene din punct de vedere politic şi informaţional, de puterea armelor şi de puterea unităţii noastre sociale, de rezistenţa noastră internă şi de puterea legăturilor Ucrainei cu lumea. Şi aceasta este sarcina atât a statului, cât şi a tuturor celor din stat, atât a Ucrainei, cât şi a tuturor celor din lume care preţuiesc o viaţă liberă şi o ordine internaţională bazată pe reguli. Nu este înţelept să sperăm pasiv că altcineva va aduce victoria, cel care se află acum în tranşee, care este acum în asalturi. Aceasta este o sarcină comună. Victoria este câştigată de toată lumea. De cei care luptă pentru ea şi cei care dau arme. De către cei care reduc capacităţile statului terorist şi cei care măresc capacităţile Ucrainei”, a menţionat Volodimir Zelenski.

Zelenski a mai spus că s-a întâlnit cu filantropul american Howard Buffet, un susţinător al Ucrainei şi fiu al miliardarului Warren Buffett. „Astăzi am avut o întâlnire foarte interesantă şi semnificativă cu omul de afaceri şi filantrop american Howard Buffett. El a ajutat cu generozitate Ucraina şi poporul nostru de mult timp. Multe proiecte sunt implementate cu sprijinul lui. De exemplu, în Bucha a început construcţia unei uzine de bucătărie, care va deveni parte a reformei meselor şcolare din Ucraina şi va ajuta copiii din trei comunităţi din regiunea Kiev. Acest proiect va fi extins şi în alte regiuni, în special în regiunea Harkov. Şi când o persoană ajută atât de mult, când îi pasă personal – şi acestea sunt proiecte de sute de milioane de dolari – o astfel de persoană vede foarte bine cât de important este pentru toată lumea să fie pe calea victoriei, cât de important este. ca toată lumea să fie activă, cât de important este ca toată lumea să devină un erou măcar într-un anumit fel pentru ca toţi să câştigăm. Îi mulţumesc domnului Buffett pentru sprijinul acordat. Sunt recunoscător tuturor partenerilor noştri din lume care rămân activi în ajutor”, a spus Zelenski.

Rusia îşi continuă demonstraţiile de forţă. Armata lui Putin lansează 40 de rachete simultan într-un video de propagandă