Zelenski, răspuns tăios pentru Elon Musk, după ce miliardarul i-a propus un plan de pace

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri controversatul plan de pace propus de Elon Musk pentru a pune capăt ofensivei Rusiei în Ucraina, invitându-l pe miliardarul american să vină în ţara sa devastată de război, transmite AFP.

01 dec. 2022, 11:18
Zelenski, răspuns tăios pentru Elon Musk, după ce miliardarul i-a propus un plan de pace
Zelenski, răspuns tăios pentru Elon Musk, după ce miliardarul i-a propus un plan de pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a oferit un răspuns lui Elon Musk, după controversata propunere de pace a miliardarului american.

„Cred că, fie cineva are influenţă asupra lui, fie trage singur concluzii. Dacă vrei să înţelegi ce a făcut Rusia aici, vino în Ucraina şi vei vedea totul singur. Şi apoi îmi vei spune cum să pun capăt acestui război, cine l-a declanşat şi când se poate termina”, a declarat Zelenski într-o conferinţă video cu ocazia DealBook New York Times.

Citiți și: Decizia istorică anunțată de Zelenski: „Germania va transfera sisteme Patriot în Ucraina!” VIDEO

Elon Musk a stârnit controverse pe Twitter în octombrie cu o propunere de plan de pace între Kiev şi Moscova. Miliardarul american a sugerat în special ca Peninsula Crimeea să rămână parte integrantă a Rusiei, dar şi organizarea de noi referendumuri sub supravegherea ONU în regiunile ucrainene anexate de ruşi, precum şi statutul de ţară neutră pentru Ucraina, conform Agerpres.

Fondatorul Tesla şi SpaceX a lansat un sondaj pe Twitter, în urmă cu două luni, pentru a-i lăsa pe cei peste 100 de milioane de următori ai săi să voteze planul de pace propus.

Răspunsul lui Volodimir Zelenski nu a întârziat să apară și a răspuns cu propriul sondaj pe Twitter, în care întreba:”Care @elonmusk îţi place cel mai mult?” cu opţiunile „Cel care sprijină Ucraina” şi „Cel care sprijină Rusia”.

Recent, Zelenki a afirmat că în Ucraina se dau lupte grele pe front şi a anunţat că „Rusia plănuieşte ceva în sud”, potrivit Sky News.

Citiți și: Elon Musk este amenințat de Uniunea Europeană. Twitter va fi interzis dacă nu respectă regulile