Elon Musk este amenințat de Uniunea Europeană. Twitter va fi interzis dacă nu respectă regulile

Uniunea Europeană l-a avertizat pe Elon Musk că platforma sa, Twitter, va fi interzisă dacă nu respectă cu strictețe regulile cu privire la moderarea conținutului.

30 nov. 2022, 22:50
Elon Musk este amenințat de Uniunea Europeană. Twitter va fi interzis dacă nu respectă regulile
Elon Musk, avertizat de Uniunea Europeană

Comisarul pentru Industrie al Uniunii Europene, Thierry Breton, a făcut public avertismentul în timpul unei întâlniri video cu Elon Musk de miercuri, potrivit Financial Times. Acesta i-a spus lui Musk că trebuie să respecte mai multe reguli, inclusiv renunțarea la o abordare „arbitrară” a restabilirii conturilor utilizatorilor interziși și acceptarea unui „audit independent amplu” al platformei, până anul viitor.

Conform unui transcript al conversației cu Elon Musk, pus la dispoziția Reuters de comisar, Breton a spus că Twitter se confruntă cu „o muncă uriașă” pentru a se conforma normelor europene.

Citește și: Elon Musk, previziuni pentru anul 2030: „Omul va fi ca o pisică de casă pentru roboți”

„Mai este un lucru enorm, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conținutului și să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre și să limimteze publicitatea direcționată”, i-a transmis comisarul lui Musk.

UE va efectua un „test de stres” la sediul Twitter, la începutul lui 2023, pentru a evalua consformitatea platformei. Breton îl îndemnase anterior pe Elon Musk să respecte regulile împotriva discursuui instigator la ură și a dezinformării online.

Comisarul de Justiție al Comisiei Europene, Didier Reynders, a exprimat aceași opinie.

Citește și: O hackeriță cu origini românești dezvăluie secretele rețelelor sociale: „Facebook și Twitter te cunosc mai bine decât te cunoști tu”