Zelenski: Rusia trebuie să piardă pe câmpul de luptă, în economie, în relaţiile internaţionale şi în încercările sale de a înlocui adevărul istoric cu nişte mituri imperiale

Volodimir Zelenski a susținut, sâmbătă, un nou discurs în fața poporului ucrainean și le-a transmis tuturor că Ucraina face tot ce e posibil “pentru ca revanşismul rus să piardă în fiecare element al agresiunii sale”.

25 mart. 2023, 23:49
Zelenski: Rusia trebuie să piardă pe câmpul de luptă, în economie, în relaţiile internaţionale şi în încercările sale de a înlocui adevărul istoric cu nişte mituri imperiale
Volodimir Zelenski, anunţ decisiv despre soarta războiului. "Mulţumesc fiecărui soldat!"

Rusia trebuie să piardă pe câmpul de luptă, în economie, în relaţiile internaţionale şi în încercările sale de a înlocui adevărul istoric cu nişte mituri imperiale, a spus Zelenski în discursul său către poporul ucrainean.

“O altă săptămână de apărare aproape s-a terminat, încă o săptămână în care Ucraina a devenit mai puternică. Şi în care inamicul a devenit şi mai izolat, şi mai deznădăjduit. Săptămâna aceasta avem o decizie cu privire la noile pachete de sprijin pentru apărare din Statele Unite, Lituania, Finlanda şi Germania. Parlamentul suedez a aprobat deja cel de-al 11-lea pachet de sprijin pentru apărare pentru Ucraina. Există un pachet de securitate şi acorduri puternice cu Japonia – îi mulţumesc încă o dată prim-ministrului Kishida pentru vizita productivă. Am primit 1,5 miliarde de euro în asistenţă macrofinanciară de la Uniunea Europeană – fondurile sunt deja în conturile Băncii Naţionale. Guvernul croat a adoptat un program pentru tratarea şi reabilitarea războinicilor noştri răniţi. Grecia s-a alăturat grupului de parteneri care lucrează la înfiinţarea Tribunalului Special. De asemenea, avem progrese în apărarea justiţiei istorice pentru ucraineni: Islanda a recunoscut foametea Holodomor drept genocid al poporului ucrainean”, a spus Zelenski.

Citește și Vladimir Putin anunță că Rusia va transfera arme nucleare în Belarus: „Nu este nimic neobișnuit”

Înfrângerea pe scară largă a Rusiei va reprezenta o garanţie de încredere împotriva noilor agresiuni şi crize, a mai afirmat liderul ucrainean.

“Pas cu pas, facem totul posibil şi peste tot pentru ca revanşismul rus să piardă în fiecare element al agresiunii sale împotriva Ucrainei şi a libertăţii naţiunilor în general. Rusia trebuie să piardă pe câmpul de luptă, în economie, în relaţiile internaţionale şi în încercările sale de a înlocui adevărul istoric cu nişte mituri imperiale. Kremlinul pierde în eforturile sale de a înrobi spiritual poporul nostru. Înfrângerea pe scară largă a Rusiei va reprezenta o garanţie de încredere împotriva noilor agresiuni şi crize”, a mai afirmat el.

Pe parcursul săptămânii care s-a încheiat, Guvernul din Ucraina a luat mai mult decizii importante de care a amintit Zelenski. “În special, aş dori să remarc decizia care intensifică producţia de drone. În general, anul acesta vor fi folosite cel puţin 20 de miliarde UAH pentru a cumpăra drone pentru trupele noastre. Şi aceasta nu este limita. Există şi noi decizii în ceea ce priveşte reconstrucţia. Gama de nevoi este foarte largă. Oriunde am fost săptămâna aceasta, solicitările necesită resurse semnificative. Vom găsi aceste resurse. Regiunea Herson, regiunea Harkiv, regiunea Doneţk şi orice altă regiune afectată de ostilităţi vor reveni la viaţa obişnuită”.

Citește și Alertă internațională. SUA amenință Iranul: „Aşteptaţi-vă să acţionăm în forţă!”

“Aş dori să menţionez separat cooperarea cu Curtea Penală Internaţională. Săptămâna aceasta a dat Ucrainei un acord pentru deschiderea biroului Curţii Penale Internaţionale. Atât la sistemul nostru de justiţie naţional, cât şi la nivel internaţional, facem totul pentru ca criminalii de război ruşi să dea socoteală pentru fiecare atac asupra Ucrainei, asupra poporului nostru”, a mai spus liderul de la Kiev.