Zelenski, strigăt disperat: „Ruşii seamănă deliberat teroare în oraşele noastre!”. După Odesa, acum este bombardat intens şi Nikolaev

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă în mesajul zilnic adresat poporului de vineri noaptea, despre atacul de la Odesa, că ”aceasta este teroare rusească deliberată, intenţionată, nu nişte greşeli sau o lovitură de rachetă accidentală”.

02 iul. 2022, 09:09
Zelenski, strigăt disperat: „Ruşii seamănă deliberat teroare în oraşele noastre!”. După Odesa, acum este bombardat intens şi Nikolaev

”În regiunea Odesa, în prezent se desfăşoară lucrări de scoatere a molozului, după atacul cu rachete ruseşti asupra Serhiivka. Trei rachete au lovit o clădire rezidenţială obişnuită, o clădire cu nouă etaje în care nimeni nu a ascuns arme, echipamente militare sau muniţii, aşa cum spun mereu propagandiştii şi oficialii ruşi despre astfel de lovituri. Era o casă rezidenţială simplă, cu aproximativ 160 de persoane. Era locuită de oameni obişnuiţi, civili. Centrul de recreere a fost, de asemenea, distrus de această lovitură”, a transmis Zelenski în mesajul său.

Preşedintele ucrainean arată că ”aceasta este teroare rusească deliberată, intenţionată, nu nişte greşeli sau o lovitură de rachetă accidentală”. ”Patru persoane dintr-o familie au fost ucise. Băiatul ucis, în vârstă de 12 ani, care se numea Dmytro… Deocamdată, pe lista morţilor se află 21 de persoane, iar aproximativ 40 sunt rănite. Cifrele s-au schimbat toată ziua, din păcate, numărul morţilor este în creştere”, a mai spus el.

Citeşte şi Mircea Lucescu a dezvăluit ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă s-ar afla faţă în faţă. Interviu de excepţie acordat de Il Luce presei din Elveţia

12 rachete au lovit în acelaşi timp Mykolaiv. Este doar o noapte şi o dimineaţă… Condoleanţe tuturor rudelor, celor dragi tuturor celor ale căror vieţi au fost luate de astfel de lovituri”, a transmis Zelenski.

Preşedintele Ucrainei spune că este deosebit de recunoscător Statelor Unite ale Americii şi personal preşedintelui SUA, Joe Biden, pentru noul pachet de sprijin pentru Ucraina, anunţat astăzi, care include sisteme NASAMS foarte puternice, un complex de rachete antiaeriene care va consolida semnificativ apărarea aeriană a ţării.

”În total, acest pachet are o valoare de 820 de milioane de dolari şi, pe lângă NASAMS, include şi muniţie de artilerie şi radare. (..) Negociem cu privire la alte arme noi de la partenerii noştri – este necesar pentru Donbas, regiunea Harkov, sudul Ucrainei”, afirmă Zelenski.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE cu momentul când o rachetă rusească loveşte un bloc de locuinţe din oraşul ucrainean Nikolaev VIDEO

El mai afirmă că a fost format un grup special privind garanţiile internaţionale de securitate pentru Ucraina. Grupul este condus de Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general al NATO (a sosit astăzi la Kiev). Grupul a inclus personalităţi influente din diferite ţări democratice ale lumii – Australia, SUA, Suedia, Marea Britanie, Germania, Polonia, Franţa, Italia şi, desigur, Ucraina.

Principala sarcină a acestui grup este de a dezvolta un format de garanţii de securitate pentru Ucraina, care să funcţioneze cu adevărat şi pe termen lung, astfel încât să nu existe agresiuni viitoare, mai spune Zelenski.