Zelensky atacă Amnesty International: „Încearcă să amnistieze statul terorist Rusia”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat joi seară Amnesty International că "încearcă să amnistieze statul terorist" Rusia, după ce ONG-ul a reproşat Kievului că pune în pericol civili în cadrul războiului cu Moscova.

05 aug. 2022, 09:23
Zelensky atacă Amnesty International: „Încearcă să amnistieze statul terorist Rusia”

Amnesty International „transferă responsabilitatea de la agresor la victimă”, a adăugat el. Mai devreme, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, şi-a manifestat ”indignarea” după acuzaţiile injuste ale ONG-ului.

Într-un raport publicat joi după o anchetă de patru luni, ONG-ul a acuzat armata ucraineană că stabileşte baze militare în şcoli şi spitale şi lansează atacuri din zone populate, o tactică despre care spune că încalcă dreptul internaţional umanitar.

„Agresiunea împotriva statului nostru este nejustificată, invazivă şi teroristă. Dacă cineva scrie un raport în care victima şi agresorul sunt puse într-un fel pe picior de egalitate, dacă anumite date despre victimă sunt analizate şi acţiunile agresorului sunt ignorate, asta nu poate fi tolerat”, a adăugat Volodimir Zelenski. în discursul său zilnic.

„Aproape 200 de clădiri religioase – temple şi case de rugăciune de diferite confesiuni – au fost avariate sau distruse de loviturile ruseşti. Aproape 900 de unităţi medicale. Peste 2.200 de instituţii de învăţământ. Zeci de universităţi, sute de şcoli şi grădiniţe. Ocupatorii au tras în mod deliberat artilerie şi mortiere în mod repetat asupra oamenilor care stăteau la coadă pentru apă, în autobuzele de evacuare şi în mod repetat în staţiile de transport public. Armata rusă nu s-a abţinut nici să lovească la memorialele victimelor Holocaustului, la cimitire… La tabăra cu prizonieri de război din Olenivka. Şi nu există rapoarte despre asta dintr-un motiv oarecare. Aceasta este selectivitate imorală.

Citeşte şi: FOTO: Ghinion pentru Vladimir Putin. Prima femeie – colonel din armata Rusiei a fost spulberată de rachetele lui Zelenski

Oricine amnistiază Rusia şi care creează în mod artificial un astfel de context informaţional încât unele atacuri ale teroriştilor sunt presupus justificate sau presupus de înţeles, nu poate să nu realizeze că îi ajută pe terorişti. Şi dacă oferiţi rapoarte manipulative, atunci împărtăşiţi cu ei responsabilitatea pentru moartea oamenilor”, a mai spus Zelenski, potrivit Agerpres.

La rândul său, Dmitro Kuleba a acuzat Amnesty International că ”creează un fals echilibru între opresor şi victimă, între ţara care a distrus sute de mii de civili, oraşe, teritorii şi ţara care se apără cu disperare”.

”Încetaţi să creaţi această realitate falsă, în care toată lumea este puţin vinovată pentru ceva şi începeţi să relataţi sistematic adevărul despre ceea ce Rusia reprezintă cu adevărat astăzi!”, a adăugat el.

În timp ce a criticat tacticile armatei ucrainene, Amnesty International a subliniat pe de altă parte că acestea ”nu justifică în niciun caz atacurile ruse orbeşti” care au lovit populaţia civilă.

Citeşte şi: Viktor Orban, discurs în faţa conservatorilor americani: „Trebuie să ne unim forţele. Progresiştii vor să separe civilizaţia occidentală de valorile creştine”


loading...
Partenerii noștri