Zeus, din rasa Dog German, a intrat în Cartea Recordurilor. Are doar doi ani și e cel mai înalt câine din lume. Iată ce mănâncă într-o zi obișnuită

Un câine din rasa Dog German a fost trecut în Cartea Recordurilor, fiind considerat cel mai înalt câine viu din lume.

08 mai 2022, 13:23
Zeus, din rasa Dog German, a intrat în Cartea Recordurilor. Are doar doi ani și e cel mai înalt câine din lume. Iată ce mănâncă într-o zi obișnuită

Îl cheamă Zeus, are doar doi ani și e din Bedford, Texas. Are o înălțime de 1,046 metri, ceea ce îl face să fie cel mai înalt câine din lume. A primit această titulatură pe data de 22 martie, după ce a fost măsurat de veterinarul său.

Stăpâna lui, Brittany Davis, a spus că mereu și-a dorit să aibă un dog german mare, pe nume Zeus, și că era foarte încântată atunci când fratele ei i l-a oferit cadou. Avea doar opt săptămâni atunci, dar chiar și așa era destul de mare.

„Era un câine mare de când l-am luat, chiar și pentru un cățel. Avea labe uriașe”, a spus Brittany.

Ce mănâncă Zeus într-o zi

Dieta lui Zeus include 12 căni de hrană pentru câini „Gentle Giants” pe zi. De asemenea, ocazional primește ou prăjit și sticksuri pentru câini. Recomenpensa lui preferată sunt cuburile de gheață, a dezvăluit Brittany.

Patrupedul în nuanțe de maro și gri a devenit o celebritate locală după ce a ajuns în Cartea Recordurilor. Se bucură de atenție și de bunătăți din partea localnicilor atunci când ajunge în Piața fermierilor din Dallas.

„Reacția pe care o auzim cel mai des este „Wow, ăsta e un cal!”, „Pot să-l călăresc?” sau „Are şa?””, a spus Davis. „Răspunsul la toate aceste întrebări este „nu”, a mai spus ea amuzată.

Dogul german este o rasă din categoria câinilor de pază cu temperament nobil. Este unul din cei mai înalți câini din lume, putând ajunge până la un metru înălțime și 54 kg. Deși sunt așa de mari și puternici, sunt totodată destul de sensibili, sunt predispuși la multe probleme de sănătate. De asemenea, mulți dintre ei au o durată de viață mai scurtă decât alți câini.

Anul trecut, Freddy, un dog german considerat cândva de Cartea Recordurilor cel mai înalt câine din lume, a murit la vârsta de 8 ani. Locuia în Essex, Marea Britanie, avea 103,5 centimetri, iar când stătea în picioare măsura 226 de centimetri.

Citește și Imaginea care a emoționat tot internetul! O cățelușă a fost abandonată lângă un rucsac cu mâncare și jucăriile ei favorite. Stăpânul a lăsat și un bilet prin care și-a explicat gestul

Citește și Lecție de bun simț predată de un patruped. Ea e Sally, cățelușa Golden Retriver care adună gunoaiele de pe străzile din Târgu Mureș