Zgonea: Antonescu a semnat legile de modificare a Codului Penal. Să-l roage pe Băsescu să le retrimită

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, joi, că liderul PNL, Crin Antonescu, a semnat, în calitate de preşedinte al Senatului, legile de modificare a Codului penal, el arătând, ironic, că Antonescu ar putea să-i scrie preşedintelui Băsescu şi să-l roage să retrimită legile la Parlament.

12 dec. 2013, 11:44
Zgonea: Antonescu a semnat legile de modificare a Codului Penal. Să-l roage pe Băsescu să le retrimită

„Sunt surprins că domnul Crin Antonescu a declarat că nu a fost suficient de bine informat cu privire la modificările aduse Codului Penal, atât timp cât a semnat în calitate de preşedinte al Senatului cele două legi de modificare a unor dispoziţii din Codul Penal, semnătură care atestă autenticitatea actelor normative adoptate de Parlamentul României”, a precizat Zgonea, într-o declaraţie acordată Mediafax.

Zgonea i-a transmis lui Antonescu că votul în Camera Deputaţilor s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor regulamentare şi i-a reamintit că deputaţii PNL s-au pronunţat în favoarea adoptării acestor acte normative.

„Totuşi, Crin Antonescu poate să îi adreseze o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care să-l roage să retrimită cele două legi la Parlament, pentru a fi rediscutate”, a mai spus Zgonea, ironic.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, solicită rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul penal şi propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei „superimunităţi” a parlamentarilor.