Antonescu cere rediscutarea modificărilor la Codul Penal şi respingerea „superimunităţii”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, solicită rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul penal şi propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei "superimunităţi" a parlamentarilor.

12 dec. 2013, 09:15
Antonescu cere rediscutarea modificărilor la Codul Penal şi respingerea „superimunităţii”

„Eu îi propun, îi fac o sugestie preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ca, în cazul în care nu a semnat, nu a formalizat legea votată în Camera Deputaţilor şi dacă Regulamentul Camerei permite, să o repună în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor, pentru o discuţie transparentă, deschisă, amănunţită, cu argumente”, a afirmat Crin Antonescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a adăugat că, dacă acest lucru nu este posibil sau dacă valeriu Zgonea nu este de acord cu propunerea sa, atunci, în momentul în care proiectul va fi trimis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu pentru reexaminare, le va propune deputaţilor liberali „să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus şi care pot fi interpretate ca fiind în scopul unei superimunităţi a parlamentarilor”, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a spus că, pe fond, poziţia de principiu pe care a exprimat-o miercuri că parlamentarii nu pot fi funcţionari publici, o menţine, dar că trebuie să admită că informaţiile pe baza cărora a făcut declaraţii sunt „incomplete”.

„Trebuie să admit că nu am fost suficient şi corect informat. (…) Eu îmi asum întreaga responsabilitate, pentru că sunt lider al PNL, îmi asum răspunderea în exclusivitate”, a mai spus liderul liberal.

El a anunţat că a convocat BPN al PNL pentru vineri, la ora 12.00.

Crin Antonescu a admis încă de miercuri că „s-ar putea” ca unele modificări la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor să nu fie în regulă, el arătând că există timp pentru a fi „reparate”, dacă este cazul.