Zgonea: Băsescu a transformat Palatul Cotroceni în sediu de partid şi face campanie electorală

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că preşedintele Traian Băsescu a transformat Palatul Cotroceni în sediu de campanie şi se foloseşte de antetul Preşedinţiei pentru a masca atacurile politice la adresa Guvernului şi Parlamentului pe subiectul accizei pentru autostrăzi, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
04 apr. 2014, 10:43
Zgonea: Băsescu a transformat Palatul Cotroceni în sediu de partid şi face campanie electorală

‘Taxa pe drum a lui Traian Băsescu a însemnat echivalentul unei accize de 14 eurocenţi pe litru, faţă de 7 eurocenţi cât este astăzi taxa pe autostrăzi. Diferenţa este că, în vreme ce Guvernul Ponta a construit 230 de kilometri de autostradă în 2012 şi 2013 şi va mai construi încă 90 anul acesta, Traian Băsescu le-a luat banii românilor şi nu a făcut nici măcar un kilometru’, a spus Zgonea, potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că Traian Băsescu manipulează atunci când vorbeşte despre efectele taxei pe autostrăzi.

‘Potrivit estimărilor BNR, creşterea accizei va avea un impact minim asupra inflaţiei, de 0,28%. În plus, pentru populaţia cu venituri reduse impactul este acoperit prin măsurile sociale adoptate de către Guvern: creşterea cu 3,76% a pensiilor pentru 5,2 milioane de pensionari, creşterea cu 12,5% a salariului minim, de care beneficiază 800.000 de angajaţi, creşterea cu 4,5% a venitului minim garantat pentru 200.000 de români. De la 1 iulie va creşte salariul minim de la 850 la 900 de lei şi va intra în vigoare schema de reducere a ratelor la jumătate, de care vor beneficia 900.000 oameni’, a menţionat Zgonea.

Preşedintele Camerei a mai arătat că, pentru a compensa introducerea accizei, Executivul va da înapoi transportatorilor 4 din 7 eurocenţi, în vreme ce Ministerul Agriculturii va acorda subvenţii pentru motorină.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, în această săptămână, o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi deputaţilor, în care solicită respingerea prevederilor OUG 111/2013 referitoare la acciza pe carburanţi.