Zgonea: Clasa politică ar trebui să se concentreze pe realizarea unui buget multianual

Publicat: Miercuri, 09 Octombrie 2013 20:02 // Actualizat: Miercuri, 09 Octombrie 2013 20:02 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că este absolut normal ca parlamentarii să nu mai facă mii de amendamente fără substanţă la proiectul legii bugetului, potrivit Agerpres. În plus, el este de părere că politicienii ar trebui să-şi concentreze eforturile pentru o construcţie bugetară multianuală.

Foto: evz.ro

'Este absolut normal. Eu am spus-o de multe ori, în momentul în care preşedintele statului a semnat pactul Euro Plus şi suntem obligaţi să trimitem construcţia bugetară pe următoarele şase luni la UE, este clar că şi anumite drepturi trebuie să le regândim. Pentru mine, ca parlamentar, nu era importantă anexa, să dau bani de la o biserică la alta, asta este treaba Guvernului. Am spus că trebuie să ne perfecţionăm şi noi pentru a fi mai aproape de modelul european în care noi să ne batem la acele articole care definesc politicile publice. Acesta este un pas important şi acum toată clasa politică ar trebui să se focuseze pentru o construcţie multianuală, cea care a fost refuzată după ce am intrat în UE şi care ne-a afectat. O construcţie multianuală de buget înseamnă că eu, Valeriu Zgonea, în colegiul meu, pot să negociez cu ceilalţi şi să mă duc să mă bat să-mi introduc aceste linii de finanţare pentru anumit obiectiv important din comunitatea mea, sau care trece şi prin comunitatea mea, să-l negociez cu Guvernul şi să-l introduc ca linie în buget', a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a ţinut să sublinieze că dacă va fi creat un buget multianual va dispărea şi 'reflexul pavlovian pe care îl avem să facem 25.000 de amendamente când suntem în opoziţie fără să fie amendamente de substanţă'.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendament buget buget multianual Camera Deputaţilor Valeriu Zgonea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 oct 23:12
...normal ca parlamentarii să nu mai facă mii de amendamente fără substanţă la proiectul legii bugetului, potrivit Agerpres. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
09 oct 20:30
... Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că este...
09 oct 20:20
...să nu mai facă mii de amendamente fără substanţă la proiectul legii bugetului, potrivit Agerpres. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H