Zgonea: Comisia de la Veneţia se vede cu cei de pe partea cealaltă a baricadei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că nu i s-a solicitat o întrevedere cu Comisia de la Veneţia şi a constatat că membrii Comisiei se văd numai cu cei care sunt "pe partea cealaltă a baricadei".

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 09:55
Zgonea: Comisia de la Veneţia se vede cu cei de pe partea cealaltă a baricadei

Zgonea a precizat că nu a primit, ca preşedinte al Camerei, o solicitare de a se vedea cu delegaţia.

Am înţeles că acum se văd cu cei care sunt pe partea cealaltă a baricadei: cu fostul Avocat al Poporului, cu ceilalţi colegi ai noştri care o poziţie diferită vis-à-vis de spiritul şi litera Constituţiei şi democraţiei. Este o observaţie, ca preşedinte al Camerei am dreptul să fac asemenea observaţii„, a declarat Valeriu Zgonea.

Acesta a precizat că a avut totuşi o întâlnire cu oficiali ai Comisiei. „Am avut o discuţie când au fost ultima dată în România, cu preşedintele Comisiei. Mi s-a părut o întâlnire de bun simţ, un schimb de opinii corecte”, a apreciat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea susţine că nu sunt motive pentru a fi pusă în discuţie corectitudinea referendumului pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie. „Cred că CCR a transmis un mesaj foarte clar cu privire la corectitudinea referendumului şi a procesului de până la referendum. Dacă semnala Curtea anumite nereguli, le punea în hotărârea privind referendumul”, a apreciat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu va primi, luni, o delegaţie de experţi ai Comisiei de la Veneţia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Băsescu se va întâlni la Palatul Cotroceni, de la ora 14.30, cu experţi ai Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia).

„O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va vizita Bucureştiul, în vederea elaborării unei opinii referitoare la situaţia constituţională din România şi a ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului (român – n.r.) cu privire la modificările Legii Curţii Constituţionale şi ale Legii referendumului în România”, se precizează pe site-ul oficial al Comisiei de la Veneţia.