Zgonea: Dacă a lupta pentru respectarea legii înseamnă a te ţine de scaun, atunci să mă judecaţi după valorile voastre

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spune că are conştiinţa împăcată pentru faptul că, atât timp cât a ocupat diverse funcţii publice, a respectat atât partidul care l-a propus, cât şi regulamentele şi legile.

08 iun. 2016, 10:47
Zgonea: Dacă a lupta pentru respectarea legii înseamnă a te ţine de scaun, atunci să mă judecaţi după valorile voastre

„Paradoxal sau nu, atunci când Victor Ponta m-a propus pentru a fi preşedinte al Camerei Deputaţilor am fost considerat potrivit pentru această funcţie. La fel am fost apreciat şi atunci când am fost ales prin vot preşedinte executiv al partidului. Brusc, după ce am ‘îndrăznit’ să am o părere contrară de cea a conducerii, opinia s-a schimbat şi care mai de care dintre foştii camarazi s-au înghesuit să se dezică de toată munca depusă împreună în toţi aceşti ani. Nu pot să nu mă întreb oare cum se propun, mai nou, oamenii pe funcţii în PSD: pe baza meritocraţiei sau mai degrabă având ca singur atu obedienţa?”, a scris Zgonea, miercuri, pe Facebook.

Citeşte şi: Ponta: Zgonea să se oprească din situaţia penibilă. Eu trebuia să fug cu scaunul de la Palatul Victoria?

El a subliniat că luptă pentru respectarea legii şi că dreptul la opinie a fost câştigat de români din 1989.

„Eu cred că dreptul la opinie ni l-am câştigat cu toţii în 1989 şi am conştiinţa împăcată că atâta timp cât am ocupat diverse funcţii publice mi-am respectat atât partidul care m-a propus, cât şi regulamentele şi legile care ne guvernează activitatea. Dacă a lupta pentru respectarea legii înseamnă a te ţine de un scaun, atunci vă rog să îmi judecaţi faptele conform propriilor dvs valori. Să ataci este foarte simplu, dar să construieşti este foarte greu”, a precizat Zgonea.