Zgonea, despre posibilitatea ca bugetul să fie retrimis Parlamentului: Ar fi România contra unui singur om

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat luni că în cazul în care şeful statului ar retrimite legea bugetului de stat către Parlament 'ar fi România contra unui singur om', potrivit Agerpres. Mai mult, în această situaţie Legislativul va lucra pe 27, 28 şi 29 decembrie.

02 dec. 2013, 19:23
Zgonea, despre posibilitatea ca bugetul să fie retrimis Parlamentului: Ar fi România contra unui singur om

‘Bugetul dacă este aprobat până joi, vineri, aşa cum va fi pentru prima dată în ultimii 23 de ani şi cum ne-am angajat şi noi cei de la USL, (…) îl trimitem domnului preşedinte care are la dispoziţie 20 de zile. Nu există niciun argument juridic şi nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 23 de ani ca preşedintele statului să pună piedică funcţionarilor să îşi primească resursele financiare, ministerelor să aibă investiţii, administraţiile locale să aibă buget, pensionarii să primească mai multe resurse financiare, medicilor rezidenţi să primească acea bursă de 150 de euro. În acest moment ar fi România contra unui singur om’, a afirmat luni Valeriu Zgonea.

Totuşi, el şi-a exprimat însă speranţa că bugetul nu va fi retrimis Parlamentului de şeful statului.

‘Nu cred că va retrimite Parlamentului bugetul de stat. Din punctul meu de vedere, dacă domnul preşedinte va trimite printr-un tertip, nu pot să văd care, va dori să fie antiromân şi să retrimită acest buget, el va veni undeva în jur de 24 decembrie înapoi către Parlament. Asta înseamnă că parlamentarii vor munci 27, 28 şi 29 decembrie ca să retrimită domnului preşedinte acest buget. Asta este singura informaţie pe care putem să o judecăm palpabil. Facem Crăciunul cu bugetul. Asta este obligaţia. De aceea suntem parlamentari, să venim atunci când este nevoie de noi (…) Eu vă promit un singur lucru că în acestă săptămână vom vota bugetul. Îl trimitem domnului preşedinte (n.r. pentru promulgare) după care argumentaţia de retrimitere către parlament, constituţională, trebuie să o prezinte şeful statului român’, adăugat Zgonea.

El a explicat că bugetul nu are nicio legătură cu mărirea accizei la benzină.

‘Nu este nicio legătură (n.r. bugetul) cu mărirea accizei la benzină. Asta este într-o altă lege. Este manipularea opiniei publice. Majorarea accizei nu se se face prin legea bugetului de stat. Nu majorăm acciza prin bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale de stat. Bugetul este construit, acea lege a fost promovată, în acest moment eu discut pe această predicţie’, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

VEZI SI:

Victor Ponta: Nu mai avem acord cu FMI şi CE. Acordul e, practic, suspendat