Zgonea, dispus să renunţe la preşedinţia Camerei dacă nu se respinge legea amnistiei şi graţierii

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat luni că este dispus să renunţe la funcţia sa din Parlament dacă nu va fi susţinut în demersul de a respinge legea amnistiei şi graţierii şi în cazul ridicării imunităţii deputaţilor cercetaţi de DNA.

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 14:17
Zgonea, dispus să renunţe la preşedinţia Camerei dacă nu se respinge legea amnistiei şi graţierii

„Cred că a sosit momentul să punem capăt ipocriziei politice, care ne-a pus partidul iar pe defensivă morală: PSD nu este perfect, dar asta nu face opoziţia mai bună. În percepţia populară însă, noi am pierdut: mai precis, au existat ezitări în ceea ce priveşte zona justiţiei şi PSD a antagonizat oamenii de pe urma acestui lucru. Trebuie să luăm măsuri. Eu am anunţat de foarte mult timp că după alegeri, în prima săptămână, punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei şi graţierii, dar şi ridicarea imunităţii pentru toţi cei trei parlamentari. PSD trebuie să aibă curajul politic de a nu se mai lăsa arătat cu degetul de către o opoziţie a cărei singură calitate e că a reuşit să ne demonizeze”, a scris Zgonea pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor le-a cerut tuturor colegilor săi să susţină demersul, iar dacă acesta nu va avea succes e dispus să renunţe la funcţia deţinută în Parlament.

„Trebuie să ascultăm vocea oamenilor şi să demonstrăm că suntem un partid modern de centru-stânga, care are curajul să acţioneze. În cazul în care colegii mei nu susţin acest demers, sunt dispus să renunţ la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu am înţeles semnalul românilor, îi invit şi pe colegii mei să ieşim din ştampila pe care abia aşteaptă să ne-o pună concurenţa noastră. E important ca PSD să dea un semnal de seriozitate”, a menţionat Zgonea.