Zgonea: Legea minelor poate fi promovată din nou, prin Parlament sau de către Guvern

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2013 21:24 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2013 21:24 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor, care a fost respinsă marţi în plenul Camerei, va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.

Valeriu Zgonea a declarat că proiectul Legii minelor este închis pentru odată cu respingerea sa, dar că există variante pentru reluarea acestuia..

"Acest proiect s-a închis, există două variante, fie un proiect de lege iniţiat de către parlamentari, fie un proiect de lege iniţiat de către Guvernul României, fie o ordonanţă pe care să o trecem după aceea. Nu avem alte soluţii, acestea sunt soluţiile constituţionale", a declarat Zgonea.

El a menţionat că problema legată de mobilizarea parlamentarilor USL este un subiect care poate fi discutat la nivelul grupurilor.

"Din păcate, în plen votul a fost altfel (decât cel convenit politic, n.r.), splitat. Dar e o chestiune care se mai întâmplă, din punctul meu de vedere aceste lucruri se pot rezolva, nu este o mare problemă", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din acelaşi motiv la Senat.

La votul de marţi din plenul Camerei, Legea minelor a întrunit 160 de voturi "pentru", 105 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri.

Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor legea minelor Parlamentul României Valeriu Zgonea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 dec 20:33
Votează email 0 email
...Riot police remove their helmets in solidarity with Italian protesters 518. Zgonea: Legea minelor poate fi promovată din nou, prin Parlament sau de către Guvern 519. ...
10 dec 23:02
...fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă. Citește mai departe…

...
10 dec 22:01
... Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor, care a...
10 dec 21:27
...fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă. Citește mai departe… …read more


2013-12-10
...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H