Zgonea: Lui Traian Băsescu îi este frică de popor, iar PDL se teme de justiţie

Valeriu Zgonea a declarat, marţi, la Bistriţa, că prin îndemnul la boicotarea referendumului, PDL demonstrează că îi este frică de justiţie, iar lui Traian Băsescu îi este frică de popor.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 12:28
Zgonea: Lui Traian Băsescu îi este frică de popor, iar PDL se teme de justiţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, referindu-se la îndemnul PDL de neparticipare la vot la referendumul din 29 iulie, că lui Traian Băsescu îi este frică de popor, iar democrat-liberalilor de justiţie.

Întrebat de un jurnalist cum comentează decizia PDL de a îndemna alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie, Zgonea a răspuns: „Băsescu fuge de popor şi PDL de justiţie. Acesta este adevărul”, transmite Mediafax.

Vicepreşedintele PSD a spus că USL se aştepta ca Traian Băsescu să dea un ordin de „non combat” din cauza „fricii faţă de popor”.

„Ne aşteptam şi noi, liderii USL, că Traian Băsescu va da un ordin de non combat. Aceasta demonstreză frica pe care o are faţă de popor, de vot şi nu se înscrie decât în comportamentul pe care PDL-iştii l-au avut în ultimele luni”,a spus Zgonea.

El a adăugat că, în februarie a acestui an, deputaţii PDL au schimbat legea referendumului şi „au făcut o super lege pentru Traian Băsescu”.

„România era singura ţară din lume în care un referendum era valid dacă venea jumătate plus unu din corpul electoral, adică 9,2 milioane de oameni şi preşedintele statului era demis dacă cei 9,2 milioane de oameni spuneaula referendum. Niciun preşedintele ales în România nu a avut 9,2 milioane de voturi. El voia să fie demis cu aproape dublul voturilor cu care a fost ales şi a făcut această lege în februarie 2012, fiindcă ştia că, mai devreme sau mai târziu, poporul îl va sancţiona”, a declarat Zgonea.

Liderul PSD a afirmat că un politician care „dă ordin membrilor săi din corpul parlamentar” să facă o „super lege” pentru sine demonstrează clar „intenţia de a se proteja prin tot felul de tertipuri”.

„Datoria lui, dacă mai are un dram de onestitate şi de onoare, este să-şi dea demisia. Eu cred că vor veni la vot peste 9,2 milioane de oameni. Dacă nu, România va fi în blocaj în care celelalte partide vor dori să se pregătească pentru campania de alegeri parlamentare, vor dori ca Guvernul Ponta să se întoarcă la măsurile economice, iar Băsescu va dori să scape de justiţie şi să-i protejeze pe cei care au sifonat banul public în ultimii ani. Acesta va fi războiul”, a spus Zgonea.

În opinia acestuia, în cazul în care Băsescu se va întoarce la Cotroceni, lunile august şi septembrie vor fi „pline de scandaluri, de ţipete, de afirmaţii calomnioase ale preşedintelui”, de conferinţe de presă în care va fi folosită Administraţia Prezidenţială pentru a se spune „neadevăruri”.

În ce priveşte declaraţia preşedintelui suspendat Traian Băsescu că USL ar intenţiona să fraudeze referendumul, Zgonea a spus: „Acuzaţia aceea este o minciună, o afirmaţie de campanie electorală. Împroaşcă cu noroi pe toată lumea. Este un preşedinte care, în acest moment, acţionează iresponsabil şi face foarte mult rău României”.