Zgonea: Nu mai există numărul de semnături necesare pentru dezbaterea moţiunii privind descentralizarea

Moțiunea simplă, intitulată "O reformă a administrației fără consens nu are succes", nu va mai fi dezbătută în plenul Camerei, după ce șapte deputați PP-DD și-au retras semnăturile, a anunțat președintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

10 mart. 2014, 16:05
Zgonea: Nu mai există numărul de semnături necesare pentru dezbaterea moţiunii privind descentralizarea

„La cabinetul meu domnul deputat Niculescu Dumitru, Dragomir Maria, Ciobanu Liliana, Burlacu Ștefan, Dumitru Ioana, Marian Ion Cristinel și Nistor Marioara sub semnăturile proprii își retrag semnătura de pe moțiunea simplă intitulată ‘O reformă a administrației fără consens nu are succes’. În conformitate cu prevederile regulamentare nu mai există numărul de semnături necesare pentru dezbaterea moțiunii simple”, a declarat, luni, în plenul Camerei, Zgonea, potrivit Agerpres.

Dragnea: Am discutat cu FMI despre descentralizare. Şi despre prioritizarea investiţiilor cu execuţie de 60%

Numărul necesar de semnături pentru depunerea unei moțiuni simple era de 50. Pentru această moțiune au semnat 55 de deputați PDL și PP-DD, iar în urma retragerii celor șapte semnături au mai rămas 48.

Pe 25 februarie, liderul grupului PDL de la Camera Deputaților, Tinel Gheorghe, a anunțat depunerea moțiunii simple având ca temă descentralizarea, împreună cu grupul PP-DD.

„În temeiul articolului 112 din Constituție și 166 din Regulamentul Camerei Deputaților, grupurile parlamentare PDL și PP-DD depun moțiunea simplă ‘O reformă a administrației fără consens nu are sens. Abandonați descentralizarea neconstituțională’, ca să cinstim cum se cuvine ruperea PSD și a PNL”, anunța, la acea dată, Tinel Gheorghe.

Ulterior, Biroul Permanent le-a solicitat inițiatorilor să modifice textul moțiunii astfel încât să respecte prevederile regulamentului Camerei. Astfel că moțiunea simplă a fost redepusă la Camera Deputaților.