Dragnea: Am discutat cu FMI despre descentralizare. Şi despre prioritizarea investiţiilor cu execuţie de 60%

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a discutat cu reprezentanţii FMI, CE şi BM despre procesul de descentralizare, transmite Mediafax. De asemenea, el a precizat că s-a discutat şi despre prioritizarea investiţiilor de la bugetul ministerului, respectiv proiecte care vor fi finanţate prioritar în 2014 dacă au un grad minim de execuţie de 60%.

28 ian. 2014, 20:02
Dragnea: Am discutat cu FMI despre descentralizare. Şi despre prioritizarea investiţiilor cu execuţie de 60%

„Principala discuţie cu mine a fost despre descentralizare. Le-am explicat care sunt principiile descentralizării. Şi Comisia Europeană (CE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi mai ales Banca Mondială (BM) consideră că este un proces important şi util pentru România şi şi-au exprimat disponibilitatea să ne sprijine, să lucrăm împreună. Inclusiv pentru regionalizare am solicitat să lucrăm împreună”, a arătat Dragnea, ministru al Dezoltării Regionale.

El a precizat totodată că s-a stabilit ca finanţarea de la bugetul ministerului pe care îl conduce să se îndrepte prioritar către proiectele de investiţii cu grad minim de execuţie de 60%.

„De asemenea, am discutat despre criteriile de prioritizare pentru proiectele care sunt finanţate prin bugetul ministerului nostru, în administraţia locală. Le-am transmis că, în acest an, vor fi finaţate cu prioritate, obligatoriu, toate investiţiile în sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, toate investiţiile care sunt într-un grad de execuţie de minim 60%. Tot ce este peste 60% vor primi bani pentru a fi finalizate în acest an, pentru că este vorba de peste o mie de obiective”, a spus Dragnea.

Curtea Constituţională a decis recent că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

VEZI SI:

Dragnea: Autorităţile locale din Constanţa vor să deţină peste 30% din port