Zgonea propune înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru relaţia cu Curtea de Conturi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, vineri, că va propune în urma unor consultări politice înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru relaţia cu reprezentanţii Curţii de Conturi.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 09:54
Zgonea propune înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru relaţia cu Curtea de Conturi

„Voi avea în vedere ca preşedinte al Camerei Deputaţilor să propun, în urma unor consultări politice extinse, dar şi în urma unei discuţii oneste cu domnul preşedinte Nicolae Văcăroiu, cu predecesorii domniei sale, înfiinţarea comisiei parlamentare pentru relaţia cu Curtea de Conturi, formată din reputaţi specialişti în domeniu. În cadrul acestei comisii voi propune să se dezbată aşa cum trebuie într-o ţară europeană modernă rapoartele publice ale Curţii de Conturi”, a afirmat Zgonea la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi care are loc în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, Zgonea şi-a început intervenţia glumind, după ce preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, l-a confundat cu predecesorul său Valer Dorneanu.

„Bine că nu i-aţi zis domnului preşedinte Băsescu, domnule Iliescu, atunci aveam o problemă cu toţii!”, a spus, zâmbind Valeriu Zgonea.

La evenimentul de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României sunt prezenţi preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, miniştri, senatori şi deputaţi.