Zgonea va convoca sesiune extraordinară după dezacordul privind legea de aplicare a Cpp

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, în plen, că va convoca sesiunea extraordinară a Camerei, după ce deputaţii nu au reuşit să se pună de acord asupra articolelor proiectului de lege privind punerea în aplicare a noului Cod de procedură penală.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 06:32
Zgonea va convoca sesiune extraordinară după dezacordul privind legea de aplicare a Cpp

„Cred că altă soluţie nu este decât să convoc sesiune extraordinară. Cei care aţi votat împotrivă nu vă bucuraţi, pentru că aţi votat împotriva MCV”, a spus Zgonea, după ce deputaţii nu s-au pus de acord asupra unor prevederi din acest proiect.

După o pauză de consultări solicitată de liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu a anunţat că liderii grupurilor parlamentare nu au ajuns la o concluzie şi a solicitat retrimiterea legii la Comisia juridică.

Deputaţii au votat ca acest proiect să fie retrimis la comisie pentru o săptămână, iar Zgonea a spus că va convoca sesiunea extraordinară pentru acest proiect.

Valeriu Zgonea a precizat că sesiunea extraordinară va fi convocată săptămâna viitoare, în zilele de 1 şi 2 iulie.

Acest proiect de lege este ultimul din pachetul de reformă penală şi pregăteşte punerea în aplicare noului Cod de procedură penală, prevăzându-se regulile procedurale pentru rezolvarea situaţiilor tranzitorii generate de intrarea în vigoare a noului Cpp, adaptarea legislaţiei speciale procesuale penale la noua reglementare cadru, a precizat reprezentantul Guvernului.