Zi cu emoţii pentru şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan. Vineri se judecă dosarul său la Curtea de Apel Cluj

Procesul în care președintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, trimis în judecată de DNA în 2006, este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals are vineri al patrulea termen la Curtea de Apel Cluj.

02 oct. 2015, 06:43
Zi cu emoţii pentru şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan. Vineri se judecă dosarul său la Curtea de Apel Cluj

Avocatul lui Marian Oprişan, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, la ultimul termen, la Curtea de Apel Cluj, că în cadrul înfăţişării nu au fost propuse probe noi.

Citeşte şi: Marian Oprişan, reales şef PSD Vrancea

„Curtea de Apel Cluj a decis o nouă amânare, pentru 2 octombrie, în acest dosar, pentru studierea înscrisurilor pe care nu le-am prezentat.

Au fost reaudiaţi 11 martori, dar nu au fost aduse elemente noi de către persoanele audiate, ci declaraţiile lor întăresc şi mai mult justeţea primei hotărâri, de achitare a domnului Oprişan. Nu s-au propus probe noi, noi am pus în discuţie cerere de probe pentru a combate apelul făcut de DNA”, a spus Mateuţ, potrivit adevarul.ro.

Marian Oprişan a declarat, la rândul său, că se va prezenta şi în 2 octombrie la Curtea de Apel Cluj, precizând că va veni până când se va termina acest proces.

„Chiar aş vrea să se termine. Nu m-am aşteptat să vină 11 din cei 12 martori solicitaţi. Eu sunt supus deciziei finale a magistraţilor garanţi ai statului de drept în România şi ai justiţiei din România”, a subliniat Oprişan.

În februarie 2015, Marian Oprişan a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, însă sentinţa a fost atacată de DNA, astfel că în luna mai a avut loc primul termen la Curtea de Apel Cluj, amânat atunci pentru 23 iunie, întrucât unul dintre inculpaţii din dosar a solicitat un alt termen, până la care să îşi angajeze un apărător. Avocatul Mateuţ declara atunci că sentinţa Curţii de Apel Cluj va fi definitivă.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.
 
 
Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la „Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila „Rucăr” şi „Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.