Zi de doliu în memoria ÎPS Pimen! Slujba de pomenire va fi oficiată de Mitropolitul Teofan

Sâmbătă va fi zi de doliu în municipiul Suceava, în memoria fostului arhiepiscop Pimen, toate instituţiile publice urmând să coboare drapelele în bernă. 

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 13:43
Zi de doliu în memoria ÎPS Pimen! Slujba de pomenire va fi oficiată de Mitropolitul Teofan

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declara săptămâna trecută că data de 27 iunie a fost stabilită după discuţiile purtate cu Mitropolitul Teofan al Moldovei şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Damaschin, având în vedere că se împlinesc 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a înaltului prelat.

Consiliul Local Suceava a aprobat cu o zi în urmă propunerea primarului de a fi doliu în oraş pe 27 iunie, ”pentru contribuţia pe care a avut-o ÎPS Pimen în apărarea ortodoxiei, în ceea ce a făcut pentru Bucovina”. Potrivit primarului, în timpul celor aproape 30 de ani cât a fost arhiepiscop Pimen, în judeţ s-au ridicat peste 100 de biserici, dintre care 20 de biserici şi o catedrală în municipiul Suceava.

Citeşte şi: Incredibil. Ce a apărut la mormântul ÎPS Pimen. Credincioşii care au participat la înmormântare au rămas surprinşi

”Aceste biserici sunt trainice, vor rămâne în cartea de istorie şi vor dăinui sute de ani”, a spus Lungu.

Arhiepiscopul Pimen a decedat pe 20 mai, la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, la o lună după ce a fost confirmat cu COVID-19. El a fost înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei pe 22 mai, în sicriu sigilat, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare.

Citeşte şi: Zi de doliu în municipiul Suceava în memoria ÎPS Pimen, pe 27 iunie

Sâmbătă va avea loc şi pomenirea de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a ÎPS Pimen, iar cu acest prilej va fi săvârşită la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava Sfânta Liturghie arhierească de la ora 8,00, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitor de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, urmată de slujba Parastasului, de la ora 10,00.

De asemenea, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, de la ora 12,00, se va oficia slujba Trisaghionului la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen.