Zi decisivă în USL. Liberalii caută o nominalizare pentru ministerul Transporturilor

Biroul Politic Naţional al PNL în care se va decide nominalizarea pentru şefia Ministerului Transporturilor a început, duminică, la Palatul Parlamentului. Au apărut deja două variante pe care liberalii le iau în calcul: Nini Săpunaru, preferat de partid, dar nedorit de PSD, şi europarlamentarul Ramona Mănescu.

RomaniaTV.net
25 aug. 2013, 08:41
Zi decisivă în USL. Liberalii caută o nominalizare pentru ministerul Transporturilor

Conducerea liberalilor va face o nouă nominalizare la şefia Ministerului Transporturilor, în contextul în care deputatul Ovidiu Silaghi, propus pentru această funcţie, şi-a retras candidatura.

Premierul Victor Ponta a declarat că aşteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu,adăugând că „oficial” nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere „oficială”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că o decizie în ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor va fi luată duminică, în şedinţa Biroului Politic Naţional.

„Propunerea oficială, propunerea Partidului Naţional Liberal, propunerea va fi făcută în urma deciziei politice statutare pe care forul îndreptăţit al partidului o va lua duminică. (…) Faptul că domnul Nini Săpunaru este o varianta pe care eu am luat-o în calcul este de natură publică, (…) pentru că domnul Săpunaru a spus, cu acordul meu, că, într-adevăr, l-am sunat, l-am întrebat dacă ar fi dispus să intre într-o asemenea poziţie. Decizia, însă, şi propunerile pe care le voi face eu şi pe care le mai pot face oricare alţi colegi din Consiliul Naţional al partidului vor fi făcute duminică, iar domnul Ponta se va pronunţa, cum e normal, asupra propunerii pe care noi o vom face”, a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

Citeşte şi: Nini Săpunaru, invitat de Antonescu să devină ministru al Transporturilor

Cine sunt favoriţii pentru portofoliul de la Transporturi

Au apărut deja mai multe variante pe care liberalii le iau în calcul pentru Ministerul Transporturilor. Pe de-o parte este Nini Săpunaru, preferat de PNL, dar nedorit de PSD.

Citeşte şi: Motivele pentru care Ponta nu-l vrea pe Săpunaru la Transporturi

Crin Antonescu nu a exclus ca europarlamentarul Ramona Mănescu să fie propusă de liberali ca ministru al Transporturilor.

„Sunt şanse”, a spus preşedintele PNL, întrebat dacă Ramona Mănescu va fi propusă de liberali pentru Ministerul Transporturilor.