Dosarul "Căprioara". Procesul lui Marian Oprişan s-a amânat până în septembrie

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2015 12:08 // Actualizat: Marţi, 23 Iunie 2015 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Cluj a fixat un nou termen în procesul în care președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, este acuzat de fapte de corupție, pentru la toamnă. În primă instanţă, Oprişan a fost achitat, dar procurorii DNA au formulat apel.

Procesul lui Marian Oprişan se va întinde cel puţin până în luna septembrie, când a fost fixat un nou termen la care vor fi audiaţi din nou martorii, informează România TV.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de o instanță a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul "Căprioara", în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu și de fals și uz de fals, dar DNA a formulat apel.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic "Căprioara", scrie Agerpres.

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deși banii au fost plătiți de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprișan a negociat și achiziționat, fără hotărârea necesară a CJ și fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic "Căprioara", în jurul căruia deținea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru această achiziție, Marian Oprișan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit și înaintat Guvernului o adresă falsă prin care a solicitat și obținut trei miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Executivului, dar pretextele invocate în adresă erau false, iar banii ar fi fost utilizați tot pentru achiziția complexului.

DNA a reținut, la momentul trimiterii în judecată, un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT), alți circa 600.000 euro în dauna Consiliului Județean Vrancea și aproape 75.000 euro pagubă la bugetul Guvernului.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marian Oprişan Marian Oprişan dosar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 13:23
Răspunde | Votează email 0 email
const
Cautam
> colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani
> in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă,
> iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai
> facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la
> adresa de email:[email protected]
23 iun 12:27
Votează email 0 email
...de corupție, după ce DNA a formulat apel împotriva unei sentințe prin care acesta Citește mai departe… Mai mult: romania tv Related

...
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H