Zi extrem de importantă pentru Gigi Becali. Latifundiarul ajunge din nou în faţa magistraţilor

Zi extrem de importantă pentru Gigi Becali! Latifundiarul din Pipera ajunge miercuri din nou în faţa magistraţilor, de această dată în celebrul dosar valiza. El contestă toate acuzaţiile de dare de mită, conform noului cod penal. În plus, cere încă o zi liberă din puşcărie ca să ajungă la aniversarea uneia dintre fiice.

06 aug. 2014, 08:15
Zi extrem de importantă pentru Gigi Becali. Latifundiarul ajunge din nou în faţa magistraţilor

Gigi Becali contestă mita din „Disarul Valiza”. Conform noului cod penal, mita poate fi dată doar funcţionarilor public. Potrivit România TV, latifundiarul are şanse foarte mari să iasă din spatele gratiilor. 

Gigi Becali are miercuri termen la Tribunalul Constanţa.

Citeşte şi: Scenariu TULBURĂTOR. Gigi Becali a ajuns în puşcărie pentru că a încălcat ULTIMA DORINŢĂ a tatălui său

Gigi Becali are două condamnări de câte trei ani de închisoare cu executare, una fiind în dosarul „Valiza şi cealaltă în cauza privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării.

Finanţatorul FC Steaua este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

În dosarul „Valiza” au mai fost condamnaţi Victor Piţurcă, la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino, la câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii omului de afaceri Gigi Becali, declara în 4 iunie, după condamnarea finanţatorului FC Steaua la trei ani de închisoare în dosarul „Valiza”, că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul clientului său.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.


loading...