Zi grea pentru preotul acuzat de agresiune sexuală. Judecătorii decid soarta lui Visarion Alexa

Ziua de luni, 26 septembrie, este una grea pentru preotul acuzat de agresiune sexuală. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti îi decid soarta lui Visarion Alexa. Inițial, Judecătoria Sectorului 6 l-a plasat sub control judiciar, însă preotul vrea ridicarea măsurii, iar procurorii cer arestarea lui.

26 sept. 2022, 10:55
Zi grea pentru preotul acuzat de agresiune sexuală. Judecătorii decid soarta lui Visarion Alexa

Zi grea pentru preotul acuzat de agresiune sexuală. UPDATE. Judecătorii au decis să menţină măsura controlului judiciar în cazul preotului Visarion Alexa.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București (TB) analizează, luni, contestația anchetatorilor bucureșteni față de decizia Judecătoriei de a stabili măsura controlului judiciar în cazul preotului Visarion Alexa.

Zi grea pentru preotul acuzat de agresiune sexuală. Visarion Alexa îşi află luni soarta

Citeşte şi Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Inițial, Judecătoria Sectorului 6 l-a plasat sub control judiciar. Mai precis, magistratul a stabilit că fapta de agresiune sexuală a lui Visarion Alexa față de tânăra supusă umilințelor sexuale poate fi cercetată de către anchetatori cu acesta în stare de libertate.

Între timp, alte posibile victime ale preotului au rupt tăcearea, astfel că la acest moment cercetările sunt în toi.

Luni, în jurul ore 8.30, Visarion Alexa s-a prezentat la Tribunalul București pentru a participa la ședința de judecată unde procurorul de ședință va cere din nou arestarea preventivă a acestuia.

Reamintim că preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

El a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea Comisiei de disciplină detalii.

„Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. (…) Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”, potrivit unor surse judiciare, citate de România TV.

Enoriașa de 37 de ani avea probleme în dragoste și căuta alinarea sufletului. Cu timpul, relaţia duhovnicească a fost dublată de o relaţie de prietenie. Cei doi comunicau non-stop, de dimineață până seara.

Mai multe persoane au fost audiate și au confirmat prietenia dintre cei doi. Enoriașii spun că preotul obișnuia să-i îmbrățișeze pe cei care erau în suferință pentru a-i consola, însă fără ca gesturile să aibă conotații sexuale.

Citeşte şi Părintele Calistrat, despre cazul Visarion Alexa: „Şi eu am trecut prin chestia asta, am ajuns la 200 de mesaje primite într-o zi de la aceeași persoană și 800 de apeluri”.