Zi liberă pentru românii care se vaccinează. Comisia de Muncă a dat raport favorabil pe această iniţiativă. DOCUMENT

Ziua în care se vaccinează ar putea fi liberă pentru angajaţii români, dar şi pentru elevi, studenţi şi militari.

13 mai 2021, 10:32
Zi liberă pentru românii care se vaccinează. Comisia de Muncă a dat raport favorabil pe această iniţiativă. DOCUMENT

Zi liberă pentru românii care se vaccinează. Un proiect de lege depus la Senat prevede că persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include in durata concediului de odihnă.

De asemenea, în cazul elevilor, studenților și militarilor, aceștia vor primi o zi scutire de frecventă. Proiectul urmează să mai fie votat în plenul Senatului, după care va merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Citeste si Ministrul Sănătăţii, despre raportările deceselor de Covid: „Trebuie să acceptăm că există două surse de informare: una din certificatele de deces şi una în timp real, pentru o imagine de ansamblu”

Zi liberă pentru românii care se vaccinează. Cui aparţine iniţiativa legislativă

Propunerea legislativă aparţine următorilor parlamentari USR-PLUS: Vlad Sergiu Cosmin – senator USR_PLUS; Apostol Alin-Gabriel – deputat USR_PLUS; Băltăreţu Viorel – deputat USR_PLUS; Berescu Monica-Elena – deputat USR_PLUS; Blaga Daniel-Codruţ – deputat USR_PLUS; Bulai Iulian – deputat USR_PLUS; Buzoianu Diana-Anda – deputat USR_PLUS; Ciornei Radu Tudor – deputat USR_PLUS; Cristian Brian – deputat USR_PLUS; Dehelean Silviu – deputat USR_PLUS; Fălcoi Nicu – deputat USR_PLUS; Giurgiu Adrian – deputat USR_PLUS; Havârneanu Filip – deputat USR_PLUS; Ichim Cristian-Paul – deputat USR_PLUS; Lazăr Ion-Marian – deputat USR_PLUS; Lupu Andrei-Răzvan – deputat USR_PLUS; Miruţă Radu-Dinel – deputat USR_PLUS; Molnar Radu-Iulian – deputat USR_PLUS; Moşteanu Liviu-Ionuţ – deputat USR_PLUS; Özmen Oana-Marciana – deputat USR_PLUS; Pop Rareş-Tudor – deputat USR_PLUS; Rizea Cristina Camelia – deputat USR_PLUS; Rodeanu Bogdan-Ionel – deputat USR_PLUS; Seidler Cristian-Gabriel – deputat USR_PLUS; Stoica Diana – deputat USR_PLUS; Terente Eugen – deputat USR_PLUS; Toda Daniel-Liviu – deputat USR_PLUS; Todosiu Beniamin – deputat USR_PLUS; Ţoiu Oana-Silvia – deputat USR_PLUS; Tulbure Simina-Geanina-Daniela – deputat USR_PLUS; Ungureanu Emanuel-Dumitru – deputat USR_PLUS

Zi liberă pentru persoanele vaccinate. PROIECT de lege by Oana Anghel on Scribd

La sfârşitul lunii aprilie, deputatul USR PLUS Radu Molnar a anunţat că USR-PLUS vine în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea.

Venim în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea. Suntem conştienţi că e singura variantă pentru a scăpa de pandemie. La cerere, angajaţii vor avea o zi liberă pentru a se vaccina. Proiectul arată că USR PLUS şi coaliţia de guvernare se aşează pe drumul combaterii pandemiei. Ştim că sunt mulţi români care s-au vaccinat la centre în afara localităţii lor, aşa că venim în întâmpinarea acestei probleme cu o iniţiativă legislativă”, a transmis deputatul USR PLUS Radu Molnar, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Iniţiativa modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;

Citeste si Ministrul Sănătăţii anunţă unde scăpăm de mască de la 1 iunie: „Va fi una din primele măsuri de relaxare”

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

În proiectul deputaţilor USR PLUS, se menţionează că drepturile persoanelor se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia la care a fost efectuată vaccinarea.

 


loading...
Partenerii noștri