Zi de doliu în fotbal. Doi fotbalişti au murit

Doi fotbalişti nigerieni au murit într-un accident cumplit. Este vorba despre George Ifeanyi, fost internaţional al Nigeriei, şi coechipierul său, Emmanuel Ogbu. Cei doi erau în maşină împreună cu un prieten, care şi-a pierdut şi el viaţa.

23 mart. 2020, 18:04
Zi de doliu în fotbal. Doi fotbalişti au murit

În vârstă de 26 de ani, George Ifeanyi juca de patru ani la echipa Enugu Rangers, iar evoluţiile bune l-au adus inclusiv în atenţia echipei naţionale, pentru care a şi bifat două meciuri, în 2017. Celălalt fotbalist ucis în accident, Emmanuel Ogbu, era atacant la echipa de juniori a clubului.

Vestea morţii celor doi fotbalişti a fost urmată de o altă veste şocantă, după numai câteva ore. Doi jucători de la echipe diferite au fost răpiţi din maşină, în timp ce se îndreptau, împreună, spre Akure, un oraş din sudul ţării.

Unul dintre jucătorii răpiţi este Dayo Ojo (foto sus), internaţional nigerian, care în 2018 a ajuns cu naţionala ţării sale până în finala Cupei Africii pe Naţiuni. Ojo, care era legitimat la campioana ţării, Enyamba, călătorea împreună cu un alt fotbalist, al cărui nume nu a fost făcut însă public. Oficialii grupării Enyamba au anunţat ulterior că un alt jucător a reuşit să scape de atacatorii înarmaţi, potrivit telekomsport.ro.

Răpirile pentru răscupărări sunt la ordinea zilei în Nigeria, vizaţi fiind în special sportivii renumiţi sau familiile acestora. În trecut, fostul jucător al lui Chelsea, John Obi Mikel, şi fostul selecţioner al Nigeriei, Samson Siasia, au avut membri ai familiei rapiţi. Mama lui Siasia a fost rapită anul trecut şi eliberată după câteva săptămâni, în timp ce tatăl lui Obi Mikel a fost răpit de două ori, ultima oară când fotbalistul juca la Cupa Africii pe Naţiuni, în 2018.

Fotbalul din Nigeria a fost suspendat săptămâna trecută, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi Om de afaceri mort într-un accident cumplit, în Suceava