Zi neagră în lumea muzicii! Cântăreaţa Juliette Greco a murit la vârsta de 93 de ani

Celebra cântăreaţă Juliette Greco, care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori precum Leo Ferré, Jacques Prevert sau Serge Gainsbourg, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa, relatează AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 19:09
Zi neagră în lumea muzicii! Cântăreaţa Juliette Greco a murit la vârsta de 93 de ani

Juliette Greco s-a stins miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în casa sa atât de iubită de la Ramatuelle (sud-estul Franţei – n.r.). Viaţa ei a fost ieşită din comun„, a menţionat familia într-un comunicat trimis AFP.

Ea făcea să strălucească cântecul francez şi la 89 de ani„, a adăugat familia. Până la accidentul vascular cerebral pe care l-a suferit în 2016, an în care şi-a pierdut şi singura fiică, Laurence-Marie.

Îmi lipseşte teribil. Raţiunea mea de a trăi este să cânt! Să cânţi, este ceva total, este corpul, instinctul, capul„, declara cântăreaţa într-un interviu apărut în luna iulie în săptămânalul Telerama.

O foarte mare doamnă a plecat dintre noi„, a declarat pentru France Presse Alexandre Baud, producătorul ultimului său turneu. „Juliette era obosită de ceva timp, dar şi-a păstrat spiritul extrem de viu, după cum stă mărturie şi interviul său pentru Telerama„, a adăugat el.

Juliette Greco s-a născut pe 7 februaie 1927 la Montpellier, în sudul Franţei. În 1949 a cântat pe scena cabaretului „Le boeuf sur le toit„, unde interpreta texte de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert.

În 1953 s-a căsătorit cu actorul de comedie Philippe Lemaire, de care a divorţat în 1956, la doi ani după naşterea fiicei lor Laurence-Marie.

În 1966 s-a căsătorit cu actorul Michel Piccoli, de care s-a separat în 1977. În 1988 s-a căsătorit cu pianistul Gerard Jouannest.

Juliette Greco a efectuat în 2015 un turneu de adio.