Ziarul lui Dan Diaconescu reapare. Elodia, pe prima pagină

Ziarul Oglinda, fondat de Dan Diaconescu în 1994, revine în print, după 14 ani. Și subiectul care l-a făcut faimos pe Dan Diaconescu - cazul Elodia - este pe prima pagină.

RomaniaTV.net
06 mart. 2017, 15:39
Ziarul lui Dan Diaconescu reapare. Elodia, pe prima pagină

Oglinda a reapărut pe piaţă, cu Sorin Voinea director. El a condus ziarul și până la închiderea acestuia. De altfel, mare parte din echipă a lucrat și la vechiul ziar, pe vremea lui Diaconescu. 

„Din surse proprii, eu îl susțin. Am preluat de la Dan Diaconescu brandul. Sperăm că Dan Diaconescu va fi eliberat în toamnă. Deocamdată, cinci ani nu se poate implica în proiect. Va fi un fel de comentator de pe margine. Invitat să ne vorbească, poate, despre cărțile pe care le-a scris.”

Fostul cotidian se relansează acum ca bilunar, în format mic, cu 24 de pagini color. Prima ediție a fost tipărită în 15.000 de exemplare, iar preţul este de 5 lei.

Sorin Voinea a adăugat însă că se e doreşte transformarea ziarului din bilunar în săptămânal:

”Ziarul este bilunar, însă intenționăm să atragem fonduri europene și să-l facem săptămânal. Pe zona de distribuție, suntem în discuții cu Burda să-l distribuim în toată țara.”

Conţinutul ziarului este generalist şi este împărţit în secțiunile: Anchete, Interviu, Dosar, Reporter Special, Portret de artist, Social, Investiţii, Administraţie, Nutriţie, Cultură şi Sport-Turism.

Sorin Voinea, noul director al ziarului Oglinda, a declarat pentru Paginademedia.ro că se dorește, în perioada următoare, și deschiderea unei televiziuni cu acoperire națională:

„Vrem redeschiderea televiziunii Oglinda TV. Suntem în discuții cu cineva care are licență de televiziune, care are emisia întreruptă acum. Este o licență cu acoperire națională. Nu va fi ca vechiul OTV. Nu vom avea ‘Magde Ciumaci’. ‘Elodii’ cred că vom avea”, a declarat Sorin Voinea.

Aproape toată echipa din redacţia noului ziar Oglinda este formată din vechea echipă de la postul OTV şi chiar de la vechiul ziar, potrivit declaraţiilor noului director al ziarului Oglinda:

”Cam 80% din jurnaliștii care lucrează acum la Oglinda sunt din vechea echipă OTV sau chiar de la fosta Oglindă. Tomiță Stoicuț este același redactor-șef de la ziarul din 1994. Avem și oameni noi. Este doctorul Ioan Tănăsescu, care este un foarte bun comentator sportiv, scriitor, fost senator. Se va alătura și europarlamentarul Ciprian Tănăsescu, care este băiatul lui”, a spus Sorin Voinea.