ZILE LIBERE 2017: Românii au parte de o nouă minivacanţă. Elevii şi profesorii au liber şi în octombrie

Anul 2017 a fost unul foarte avantajos pentru români, care au avut parte de mai multe mini-vacanțe. Atunci când sărbătorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis să le lege pentru a oferi mai multe zile libere românilor.

RomaniaTV.net
03 oct. 2017, 06:27

ZILE LIBERE 2017. Ziua Educației se va sărbători pe 5 octombrie, astfel cadrele didactice împreună cu elevii lor vor avea prilej de relaxare pentru că nu se vor ține cursuri.

Elevii și preșcolarii vor avea joi o zi liberă cu prilejul Zilei Educației, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea. Ea a precizat că joi în București nu se vor face nici cursuri, nici activități extracurriculare.

„Este oficial, este cuprins în Contractul Colectiv de Muncă pe București. Bucureștiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Muncă. Ceilalți, în țară, fac activități extracurriculare. Așa a fost negociat în contractul de muncă”, a spus Maria Ștefania Manea.

Următoarea mini-vacanță pentru toţi românii va fi în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Românii au avut, până acum, 5 week-enduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Patru zile de vacanţă vom avea şi spre finalul anului, când sărbătorim Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. 
Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

Zile libere 2017: 


30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României

25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul