ZILE LIBERE 2018. Bucurie pentru români, ce îi aşteaptă în luna august. Este în Monitorul Oficial

Publicat: Duminică, 29 Iulie 2018 07:22 // Actualizat: Joi, 02 August 2018 14:21 // Sursa: romaniatv.net

Zile libere 2018: În august, pe 15, creştinii marchează Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

UPDATE. "Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august - Adormirea Maicii Domnului - este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă", a spus Dăncilă la începutul şedinţei.

Ea a precizat că fac excepție locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum și magistrații și personalul din instanțele judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 16 și 17 august, dar și participanții la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 și 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.


Anul 2018, are 15 sărbători legale, dintre care 11 zile nelucrătoare, care pică în timpul săptămânii. 

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2018:

15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului 

30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României 

25 decembrie (marți) – Crăciunul

26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”. Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.

Acordarea zilelor libere se face de către angajator. Nerespectarea zilelor libere legale se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Zile libere 2018. Ce angajaţi beneficiază de MULT mai multe zile libere în acest an

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adormirea Maicii Domnului sfanta Maria 2018 zile libere zile libere 2018
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 iul 11:43
Răspunde | Votează email 0 email
ganea
“Bucurie pentru români “ Ṣi medicii de la Urgenṭe pot sta acasă? “Ce îi aşteaptă în luna august” Ne aṣteaptă o nouă mărire de preṭuri ? “Este în Monitorul Oficial” În ce parte din Monitorul Oficial ?
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H