ZILE LIBERE 2021. Ce MINIVACANŢĂ au românii de Adormirea Maicii Domnului 2021

Potrivit legislației în vigoare România beneficiază de 15 zile libere și nelucrătoare, una dintre acestea fiind ziua de 15 august, când credincioșii cinstesc Adormirea Maicii Domnului.

10 aug. 2021, 15:40
ZILE LIBERE 2021. Ce MINIVACANŢĂ au românii de Adormirea Maicii Domnului 2021

ZILE LIBERE 2021.

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine pentru care românii primesc o zi liberă de la stat atunci când pică în timpul săptămânii. Din păcate, anul acesta sărbătoarea pică în weekend. Mai exact, românii vor cinsti trecerea Fecioarei Maria din această lume într-o zi de duminică, atunci când oricum sunt liberi.

Calendar Zile Libere 2021

15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Legat de zilele libere de care românii mai beneficiază până la finalul anului 2021 trebuie să știți că mai sunt numai patru. Este vorba de Sfântul Andrei, pomenit pe 30 noiembrie, cât și Ziua Națională a României, pe 1 decembrie.

Zile libere 2021. De câte minivacanţe se mai bucură românii până la sfârşitul anului! Următoarea va fi în curând!
ZILE LIBERE 2021. Autoritățile ar putea lua decizia să prelungească weekend-ul având în vedere că aceste două sărbători cad în zilele de marți, respectiv miercuri. În această situație ziua de luni, 29 noiembrie, ar putea fi liberă.

În cazul în care se ia această decizie angajații de la stat se vor bucura de cinci zile libere, de sâmbătă până miercuri, autoritățile luându-și revanșa pentru alte sărbători căzute în weekend.

Următoarele două zile libere și ultimele din 2021 sunt prima și a doua zi de Crăciun, 25 și 26 decembrie, doar că și aici nașterea Mântuitorului Isus Hristos are loc tot în weekend, sâmbătă.

Așadar, românii vor fi oricum liberi pentru sărbătoarea Crăciunului, anul acesta angajații bucurându-se de 15 zile de la stat, 8 dintre ele picând la sfârșit de săptămână.

Zile libere şi pentru vaccinare

ZILE LIBERE pentru cine se vaccinează. Se aplică de joi, pot beneficia şi părinţii copiilor mai mici de 18 ani
Zilele libere nu sunt incluse în concediul de odihnă în cazul angajaților din sistemul public și privat. De asemenea, studenții și elevii sunt și ei răsplătiți dacă aleg să-și administreze serul – beneficiază de o zi în care nu trebuie să frecventeze cursurile școlare. Zilele acestea libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.  „Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti“.