ZILE LIBERE 2023. Câte zile libere sunt de Revelion, de Paşte şi Crăciun. Vestea bună vine de la minivacanţe

Calendarul de zile libere 2023 ne arată că vom avea 15 zile libere de la stat, dintre care doar 3 pică în weekend, față de 6 câte erau, în 2022. Minivacanţele se anunţă oficial în ianuarie, dar se pot deja face planuri frumoase pentru weekenduri prelungite.

25 aug. 2022, 18:57
ZILE LIBERE 2023. Câte zile libere sunt de Revelion, de Paşte şi Crăciun. Vestea bună vine de la minivacanţe

ZILE LIBERE 2023. În fiecare an, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură zilele libere, în special pentru că multe dintre ele pot fi unite cu weekendul și se pot transforma într-o binemeritată vacanță. 2022 nu a trecut încă, dar pentru că poate mulți dintre noi își planifică din timp anumite vacanțe mai scumpe sau care sunt la distanță mai mare, e bine să știi din timp când vei putea să ai zilele libere de la stat, în 2023.

ZILE LIBERE. Angajaţii cu vechime mare în muncă primesc libere în plus

Sărbători legale 2023. Ce zile libere vom avea în 2023
Calendarul de zile libere 2023 ne arată că vom avea 15 zile libere de la stat, dintre care doar 3 pică în weekend, față de 6 câte erau, în 2022. Este mult mai bine și față de 2021, an în care 8 din cele 15 zile libere au picat în weekend.

 

1 ianuarie (duminică) – Anul Nou
2 ianuarie (luni) — Anul Nou
24 ianuarie (marți)— Ziua Unirii Principatelor Române
14 aprilie (vineri)— Vinerea Mare
16 aprilie (duminică) – Prima zi de Paște Ortodox 2023
17 aprilie (luni) —A doua zi de Paște ortodox 2023
1 mai (luni)— Ziua Muncii
1 iunie (joi) — Ziua Copilului
4 iunie (duminică) – Rusalii 2023- prima zi
5 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
1 decembrie (vineri)— Ziua Națională a României
25 decembrie (luni)- Prima zi de Crăciun 2023
26 decembrie (marți) — A doua zi de Crăciun 2023

ZILE LIBERE 2022! Începând de astăzi toţi bărbaţii din România pot avea 10 zile libere dacă fac asta! Direcţia UE aplicată şi la noi
Zile libere 2023. Când ai putea să îți planific vacanțele în funcție de calendarul cu sărbătorile legale. Variante de concediu
Anul 2023 pare să fie unul foarte bun pentru planificat vacanțe, în speranța că eventualele crize din aviație nu vor mai fi la fel de intense, iar tu te vei putea bucura de o vacanță în afara țării fără probleme. Așadar, dacă vrei să îți planific o vacanță în 2023, indiferent că va fi în România sau în străinătate, iată când ai putea să te organizezi pentru a beneficia de zilele libere în 2023:

Luna Ianuarie: Poți pleca fie în primele două zile ale anului, dar mai poți pleca și în jurul datei de 24 ianuarie pentru că aceasta pică marți, iar luni, pe 23 ianuarie, dacă vei dori să pleci undeva, îți vei putea lua o zi liberă pentru a face punte.
Luna Aprilie: Dacă nu vrei să petreci Paștele acasă, poți pleca încă din vinerea Mare și te vei putea întoarce la muncă abia în a treia zis de Paște.
Lunile Aprilie- Mai: poți pleca în weekendul de dinainte de 1 mai, într-o vacanță prelungită
Luna Iunie: Poți pleca în zilele de Rusalii
Luna August: Poți pleca la mare sau la munte să te răcorești în weekendul de dinainte de 15 august și îți mai poți lua liber suplimentar ziua de luni, 14 august pentru a avea parte de o minivacanță.
Lunile Noiembrie- Decembrie: Finalul de toamnă aduce tot o minivacanță, pe care o vei putea lua începând de joi, 30 noiembrie, până duminică, pe 3 decembrie inclusiv.
Luna Decembrie: Crăciunul din 2023 pică luni și marți, deci iarăși vei putea fi plecat într-un soi de weekend prelungit.

Zile libere 2023. Cum am putea avea, de fapt, mai multe zile libere de la stat
Încă din prima jumătate a anului 2022, mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege care prevede ca zilele libere care pică în weekend să poată fi recuperate ca fiind zile de odihnă. Astfel, în cazul în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun cu sâmbetele şi duminicile, liberele să se acorde în următoarele zile, imediat după cele de repaus săptămânal, se arăta într-o propunere legislativă, inițiată de mai mulți deputați de la PNL și PSD.

„Acordarea zilelor libere se face de către angajator. În situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal”, prevede proiectul.