Zile libere de Paşte şi pentru părinţi în vacanţa elevilor. Anunţ oficial de la Ministerul Muncii

Publicat: Joi, 02 Aprilie 2020 18:22 // Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2020 18:22 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat joi în ședința guvern un proiect de hotărâre care să prelungească posibilitatea acordării de zile libere plătite pentru părinții care stau acasă să aibă grijă de copii inclusiv pe perioada vacanței școlare.

MINIVACANŢĂ PAŞTE 2020. Ministrul Muncii a anunțat joi, în ședința de guvern, inițierea unei hotărâri care să prelungească această prevedere și pe perioada vacanței școlare.

Guvernul a stabilit că, pe durata stării de urgență, cât școlile sunt închise, unul dintre părinți are dreptul să primească zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii. 

Pentru fiecare zi liberă, angajatorul acordă părintelui o indemnizație de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Indemnizația este asimilată veniturilor din salarii și supusă impozitării și plății contribuțiilor, conform Codului Fiscal.

ŞCOLI ÎNCHISE până pe 6 aprilie, FAKE NEWS în mediul online. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat încă de miercuri că Executivul va corecta acest vid legislativ, iar părinții vor putea să stea acasă și în perioada vacanței de Paște.

"Așa este, legea nu a fost gândită pentru această perioadă. Nu avea nimeni cum să anticipeze că se va ajunge într-un asemenea punct, dar sigur că vom avea grijă ca până la intrarea în vacanță să oferim în continuare posibilitatea unuia dintre părinți să rămână acasă. Vom avea reglementarea și cadrul legal pregătit pentru ca unul dintre părinți să poată sta acasă cu copilul", a spus Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H