ŞCOLI ÎNCHISE până pe 6 aprilie, FAKE NEWS în mediul online. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră

Ministerul Educaţiei dezminte informaţia că pe 6 aprilie se reiau cursurile. Informaţia a apărut sub antetul şi semnătura ministrului Monica Anisie.

01 apr. 2020, 09:54

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, susțin reprezentanții ministerului.

Informația apare într-un fals ordin de ministru în care este pusă și structura anului școlar.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării va formula denunţ penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spaţiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educaţiei şi Cercetării se delimitează categoric de acţiunile acestor persoane şi de conţinutul fals al documentului: documentul vehiculat în spaţiul public nu este emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, mai scrie în comunicat.

(w500)

 

Citeşte şi Şcoli ÎNCHISE în România. Ce se întâmplă cu salariile profesorilor


loading...