ZILE LIBERE: Guvernul va trebui să anunţe minivacanţe la fiecare început de an

Senatul a votat, în această săptămână, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect de lege al UDMR care prevede obligativitatea Guvernului de a stabili în fiecare an, până la data de 15 ianuarie, zilele lucrătoare care preced sau succed sărbători legale pentru care se acordă zi liberă, anunţă Uniunea.

RomaniaTV.net
13 mart. 2019, 14:15
ZILE LIBERE: Guvernul va trebui să anunţe minivacanţe la fiecare început de an

„Actul normativ prevede şi obligativitatea de a stabili zilele în care se vor recupera aceste minivacanţe”, precizează senatorul UDMR, Derzsi Ákos, membru al Comisiei pentru Muncă a Camerei superioare a legislativului.

Proiectul de lege vizează predictibilitatea în relaţia cetăţenilor şi a antreprenoriatului cu instituţiile publice, a explicat liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

„Avem nevoie de mai multă predictibilitate în administraţia publică. Determinarea zilelor lucrătoare pe tot anul ar veni în ajutorul cetăţenilor care se adresează unor instituţii publice, dar ar fi şi în favoarea angajaţilor din aceste instituţii care şi-ar putea planifica, din timp, vacanţele”, a spus acesta.

Dacă şi Camera Deputaţilor va vota în favoarea iniţiativei, Guvernul ar putea stabili zilele libere pe anul 2020 în ianuarie anul viitor.