Ziua Alexandrei, tânăra mamă decedată din Botoșani, a fost omagiată de un sobor de nouă preoți și peste 100 de oameni: „Înainte aniversam frumos împreună, acum ne-am adunat la mormântul ei”

Alexandra Ivanov ar fi împlinit 26 de ani dacă nu s-ar fi stins fulgerător pe 18 august, la câteva ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoșani.

12 sept. 2023, 10:40
Ziua Alexandrei, tânăra mamă decedată din Botoșani, a fost omagiată de un sobor de nouă preoți și peste 100 de oameni: „Înainte aniversam frumos împreună, acum ne-am adunat la mormântul ei”
Ziau Alexandrei din Botoșani a fost marcată de un sobor de nouă preoți

Ieri, 11 septembrie, ar fi fost ziua Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care și-a pierdut viața pe patul de spital din Maternitatea Botoșani, în urmă cu aproape o lună. Ea ar fi împlinit 26 de ani. Ziua ei de naștere a fost marcatră de un sobor de nouă preoți și de peste 100 de oameni, chiar la locul său de veci.

După comemorarea de la cimitir, zeci de oameni s-au adunat în fața Prefecturii, acolo unde au amenajat un altar pentru Alexandra. Aceștia au venit cu lumânări, dar și cu pancarde pe care au scris: „Dreptate pentru Alexandra!”, „Vnovații să plătească!”. 

Citește și: Suma derizorie acordată soțului Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu câți bani va trebui bărbatul să aibă grijă de cei trei copii lăsați fără mamă

Cei prezenți au mai adus și două bannere mari, unul dintre acestea cu chipul Alexandrei, pe care scria „Nu am aer”, iar pe altul un înger pe care scrie „Eu sunt Alexandra!”.

„Era dublă sărbătoare. Alexandra ar fi împlinit 26 de ani și ar fi împlinit și 7 ani de la nunta cu soțul ei. Înainte aniversam frumos împreună, povesteam. Acum ne-am adunat la mormântul ei, am zis o rugăciune, am cântat veșnica pomenire, lucru pe care nu ni l-am fi imaginat. Și, iată, manifestăm din nou pașnic la Prefectură”.

„Ne știm de la 16 ani. am fost la același liceu, am locuit împreună, am petrecut mai tot timpul împreună. De ziua ei ne adunam toți prietenii și eram foarte fericiți. Ea mereu ne încuraja. Acum ne-am adunat iar, dar din păcate cu un alt scop. Nu trebuia”, au declarat pritenele Alexandrei.

Citește și: „Eu sunt Alexandra” s-a transformat în „Sprijin pentru Alexandra”. Românii sunt rugaţi să ajute familia tinerei moarte cu zile în maternitaea din Botoşani

Un sobor de nouă preoți și peste 100 de oameni au mers la mormântul Alexadrei pentru a-i aduce un omagiu tinerei mămici plecată prea devreme.

„Din păcate, e o tristețe pe care o înțelegem foarte greu, trebuie să o acceptăm. Era sărbătoare înainte, tot cu multă lume, dar cu zâmbetul pe buze, cu speranță în suflet. Acum, cum vedeți și dumneavoastră. Câtă lume este alături de noi. Le mulțumim pe această cale. E foarte greu să cuprinzi în câteva cuvinte toate trăirile pe care le poate avea un părinte la mormântul copoilului”, a declarat tatăl Alexandrei, potrivit monitorulbt.ro.