Ziua Armatei Române, sărbătorită în Parcul Izvor

Ministerul Apărării Naţionale sărbătoreşte, duminică, în Parcul Izvor din Capitală, Ziua Armatei Române (25 octombrie) prin organizarea unor acţiuni specifice incluzând exerciţii demonstrative de paraşutări, coborâri în rapel din elicoptere, exerciţii de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 09:31
Ziua Armatei Române, sărbătorită în Parcul Izvor

La eveniment sunt aşteptaţi să participe ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Ioan Sorin, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locotenent Fănică Cârnu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Aurel Popa, scrie Agerpres.

Activităţile au debutat la ora 10,00 cu un exerciţiu demonstrativ cu elemente specifice EOD-SMFT pentru depistarea dispozitivelor explozive improvizate (EOD). În programul care va dura până la ora 17,00 mai sunt prevăzute prevăzute jocuri marinăreşti, exerciţii pentru copii cu tiroliana şi escaladă la panoul fix, perimetru echitaţie pentru copii, demonstraţii ale specialiştilor în neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de luptă şi instrucţie.

În parc sunt amenajate diferite standuri, care cuprind şi elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii de mai multe categorii de forţă ale armatei: academiile şi şcolile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, Muzeul Militar Naţional, Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ Bucureşti şi Asociaţia Aeronautică Română.

Printre cele mai spectaculoase echipamente ale tehnicii de luptă se numără transportorul blindat Piranha, autospeciala de intervenţie EOD, cu robotul şi complexul EOD, care a făcut deliciul micuţilor prezenţi în număr mare în Parcul Izvor, precum şi vehicule prezente, ca şi altele, în teatrele de operaţiuni din Afganistan: autovehiculele blindate şi autospeciale de poliţie militară care au participat la campania din Bosnia şi Kosovo.

Vizitatorii au astfel ocazia să se întâlnească cu specialişti militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, sportivi olimpici, veterani de război.

Pe o scenă special amenajată la intrarea în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului, unde, de altfel, este amplasată tehnica de luptă prezentată, sunt aşteptate să evolueze Muzica Reprezentativă a Armatei şi Ansamblul ‘Doina’ al Armatei.

Anul acesta, se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Apărării Naţionale şi 10 ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operaţiunile din Afganistan.


loading...