Cea mai frumoasă zi. La New York nu s-a înregistrat nicio crimă

Pentru prima oară în istoria recentă a New York-ului poliţia a raportat că luni nu s-a înregistrat nicio crimă şi niciun atac violent. Rata criminalităţii în metropola americană este anul acesta la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 17:01

Ziua de luni 26 noiembrie 2012 rămâne în istoria oraşului New York şi mai ales a poliţiei metropolitane. Pentru prima oară de la fondarea şi atestarea localităţii, pe parcursul unei întregi zile nu a fost raportată nicio crimă în oraşul a cărui populaţie a ajuns în zilele noastre la peste 8 de milioane de oameni.

Anunţul a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al Poliţiei, care care a subliniat faptul că nu au fost raportate nici împuşcături, nici înjunghieri sau alte infracţiuni cu violenţă. Conform BBC, în ciuda unui vârf al omuciderilor pe parcursul lunii iulie, rata criminalităţii este în New York la cel mai scăzut nivel, după anul 1960. Astfel, chiar comparativ cu anul trecut numărul crimelor a scăzut cu 23%, înregistrându-se până acum 366 de crime la New York, comparativ cu 472, câte se înregistrau în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Chiar şi experţii susţin că un număr atât de mic este neobişnuit pentru un oraş în care trăiesc 8 milioane de oameni. Spre comparaţie, în Chicago, unde trăiesc 2,7 milioane de oameni, au fost înregistrat în acest an 462 de crime.

Experţii asociază scăderea numărului de crime cu practica „stop and frisk” a poliţiei din New York, însă există şi critici care susţin că din cauza acestui program sute de mii de locuitori ai New York-ului, în special afroamericani şi latinoamericani, sunt reţinuţi şi percheziţionaţi fără motiv.

Rata criminalităţii pe glob, în 2011: