Ziua Bunătăţii Spontane, sărbătorită pe 17 februarie

"Bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi şi orbul o poate vedea" (Mark Twain). Sărbătorită în fiecare an pe 17 februarie, această zi îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb. Deşi filosofia pe care se bazează este altruismul, există totuşi un beneficiu – mulţumirea de sine pentru binele făcut.

17 feb. 2015, 06:41
Ziua Bunătăţii Spontane, sărbătorită pe 17 februarie

Ziua Bunătăţii Spontane a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată, potrivit stiri.tvr.ro.

Această zi creşte în popularitate de la an la an, sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, subiect de carte şi film, se regăseşte inclusiv în parabola bunului samaritean.

Potrivit Evangheliei după Luca, un călător bătut, jefuit şi lăsat aproape mort pe drumul dintre Ierusalim şi Ierihon, a fost ajutat de un samaritean. Mai întâi un preot, apoi un levit, au trec pe lângă el, evitându-l şi fără a-i da vreo mână de ajutor. În ciuda vrăjmăşiei dintre evrei şi samariteni, cel din urmă l-a ajutat pe rănit, i-a legat rănile şi i le-a tratat cu untedelemn şi vin.

Mai puţin stresaţi şi cu o mai mare stimă de sine, cei care fac un bine au o sănătate fizică şi psihică mai bună.

Fă şi tu o faptă bună:

  • Oferă o cafea unui necunoscut!
  • Donează sânge!
  • Oferă o floare!
  • Donează o haină sau o jucărie!
  • Salută un necunoscut şi urează-i o zi bună. Fă-o cu zâmbetul pe buze!
  • Oferă-te să plimbi câinele vecinului!
  • Petrece o zi la un cămin de bătrâni!

Iar dacă cel căruia i-ai făcut un bine doreşte să-ţi mulţumească, răspune-i „plăteşte altcuiva” şi astfel „jocul” va continua.

Citeşte şi În lume există şi oameni buni: Fotografii emoţionante care te vor face să plângi