ZIUA COPILULUI: Evenimente speciale, concursuri, spectacole, expoziţii organizate pentru copii, de ziua lor

De 1 Iunie, autoritățile locale, precum și instituții sau organizații nonguvernamentale au pregătit copiilor o serie de evenimente speciale, concursuri, spectacole, expoziții.

01 iun. 2017, 05:33
ZIUA COPILULUI: Evenimente speciale, concursuri, spectacole, expoziţii organizate pentru copii, de ziua lor

BUCUREŞTI

Parcurile din toate sectoarele Capitalei vor găzdui joi evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

Copiii și părinții lor vor putea beneficia joi, 1 iunie, de o plimbare cu Tramvaiul Copiilor, un tramvai special care va circula pe linia 1, între orele 11:00 și 15:00, unde voluntari și bibliotecari le vor citi povești sau vor desena, iar la finalul călătoriei copiii vor primi în dar o revistă și o carte

ALBA

Aproape 1.500 de copii din așezămintele sociale și centrele educaționale coordonate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia vor pune în scenă, în 1 iunie, cel mai mare dans sincron organizat în România, apoi vor crea un steag și o mare inimă tricoloră, conform organizatorilor.

BIHOR

Prima ediție a Kids Fest, eveniment organizat de Primăria Oradea, va avea loc, în perioada 1 — 4 iunie, în Cetate, fiind cel mai amplu eveniment dedicat copiilor care s-a organizat vreodată în Oradea, conform organizatorilor. Cele două curți ale Cetății Oradea vor fi amenajate special pentru evenimentele dedicate copiilor, cu tobogane, trenulețe, trambuline, decoruri uriașe etc.

BUZĂU

Muzeul Județean Buzău va deschide joi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, expoziția de machete ‘Daci și romani în miniatură’, organizată în colaborare cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

DÂMBOVIȚA

O expoziție de pictură cu vânzare, ”Florile copilăriei”, va fi vernisată, pe 1 iunie, la Muzeul de Artă din Târgoviște, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu școlile ”Matei Basarab” și ”Coresi” din Târgoviște

GALAȚI

Ziua internațională a copilului va fi marcată, la Galați, prin spectacole și concursuri, care se vor desfășura atât în aer liber cât și pe scena.

GIURGIU

Manifestările dedicate Zilei Copilului, organizate de Primăria Giurgiu, în acest an, vor începe în centrul municipiului, la ora 9.30, cu Marșul bucuriei, la care sunt invitați să participe toți copiii de la școlile și grădinițele din oraș, după care acțiunile se vor desfășura pe categorii de vârstă și de preferințe, anunță organizatorii.

În centrul orașul, cei mici vor putea participa la un concurs pe role ori la Crosul primăverii, vor putea lua parte la demonstrații de arte marțiale, concursuri de mini-fotbal, tenis de masă sau mini-baschet. Cei atrași de culoare se pot înscrie la Atelierele creației, pentru a putea desluși tainele picturii pe față.

Tot orașul va fi transformat într-un parc de joacă cu tobogane gonflabile, castele și arlechini pe stradă.

Seara se va încheia cu spectacole muzical-coregrafice în aer liber, un spectacol de teatru pentru copii și un concert de muzică ușoară.

HUNEDOARA

Spectacole, dansuri, jocuri, numere de magie și teatru de păpuși sunt doar câteva dintre evenimentele la care sunt invitați să participe copiii din județul Hunedoara cu ocazia Zilei de 1 Iunie.

IAȘI

Conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași invită copiii de toate vârstele să își petreacă ziua de 1 iunie ca „detectivi de plante și animale” în Grădina Botanică, când vor fi organizate expediții de recunoaștere a broscuțelor, șerpilor sau tritonilor, trasee de interceptare a fluturilor, cărăbușilor și albinelor, căutare activă de păsări, precum și câteva lecții de limbaj al ciripiturilor de dragoste și război. Acestora li se adaugă experimente interactive, expoziții de fotografie și un atelier special care îi va familiariza pe participanți cu viețuitoarele din lacul Grădinii.

OLT

Jocuri interactive, tombole cu premii, sunt câteva dintre activitățile și surprizele pregătite de Primăria Slatina pentru copii, de 1 iunie. Evenimentele vor avea loc pe esplanada din centrul civic al municipiului, unde vor fi organizate activități cultural educative și sportive pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani.

PRAHOVA

Paradă a costumelor și dansurilor organizată după modelul carnavalului de la Rio, desene pe asfalt, paradă de păpuși gigant, marionete și statui vivante, spectacole de muzică și teatru, diverse ateliere și concursuri sunt câteva dintre activitățile pe care autoritățile din Ploiești le organizează pentru a marca Ziua Internațională a Copilului.

SIBIU

Un număr de 20 de meșteri populari din România și Republica Moldova vor aduce jucării create manual, în perioada 1-5 iunie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la un târg național de profil.

Citeşte şi ZIUA COPILULUI 2017. Unde a fost sărbătorită prima oară şi când se celebrează în alte colţuri ale lumii