Ziua de 11/11/2011 cea mai norocoasă din acest secol pentru asiatici

Câteva mii de cupluri asiatice au ales să se căsătorească pe 11 noiembrie, sperând să înceapă o nouă viaţă sub cele mai bune auspicii, întrucât consideră că data de 11/11/2011 este cea mai norocoasă zi din acest secol.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 12:55
Ziua de 11/11/2011 cea mai norocoasă din acest secol pentru asiatici

La biroul stării civile din centrul oraşului Shanghai, într-o zi extrem de aglomerată, peste 400 de logodnici s-au înghesuit vineri dimineaţă, pentru a fi primii care vor fi înscrişi în registre. Unii au preferat să sosească cu mult timp înainte şi să aştepte câteva ore deschiderea uşilor instituţiei, informează Mediafax.

Potrivit unei tradiţii care datează din anii 1990, ziua de 11 noiembrie este considerată în China o zi a celibatarilor („guanggunjie”), care se întâlnesc pentru a sărbători împreună. Anul acesta, este considerată o ocazie unică într-o sută de ani de a pune capăt celibatului, datorită celor şase cifre de „1”, chinezii acordând o importanţă deosebită cifrelor şi combinaţiilor de cifre.

Peste 3.300 de cupluri se vor căsători la Shanghai pe 11 noiembrie, potrivit purtătorului de cuvânt de la primăria oraşului.

O expertă în feng shui din Hong Kong, Mak Ling Ling, spune că data de 11 noiembrie este propice pentru o căsătorie, dar şi pentru alte evenimente, precum schimbarea locuinţei sau ceremoniile importante.