Ziua Femeii, cu ghinion în Gorj: Secretara unei primării, obligată să plătească ospăţul de 8 martie

Primarul face cadouri, angajatele trag ponoasele. Este cazul a cincizeci de funcţionare de la Primăria Târgu Cărbuneşti. Ele sunt obligate sa dea înapoi primele şi banii pe florile de 1 şi 8 martie. Mai mult decât atât, o angajată trebuie să plătească preţul ospăţului de Ziua Femeii: 7000 de lei. Şi asta deoarece Curtea de Conturi nu a găsit acte justificative pentru banii cheltuiţi, iar primarul impută suma femeii.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 11:57
Ziua Femeii, cu ghinion în Gorj: Secretara unei primării, obligată să plătească ospăţul de 8 martie

Ceea ce trebuia să fie o zi de neuitat pentru femei, a devenit pentru angajatele Primăriei Târgu Cărbuneşti una de tristă amntire.

Loredana Miruţă are de returnat peste 7.000 de lei. Primarul îi reproşează că nu i-a pus pe cei care au care au petrecut de 8 martie să semneze pentru o cafeaua sau mâncărurile consumate la masa de protocol. Angajata nu ştie de unde va scoate banii.

Secretara Loredana Miruţă spune că are un salariu de 705 lei şi că trebuie să dea înapoi 7.000 lei. Aceasta ar însemna că, aproximativ 10 luni, va trebui să se lipseacă de propriul său salariu. Ea mai spune că salariul nu îi ajunge „nici pentru nevoile zilnice”

Colegele ei trebuie să înapoieze primele de 150 de lei, luate de 8 martie, în 2010, în mod ilegal, potrivit Curţii de Conturi. În acea perioadă a fost dată o ordonanţă prin care toate primele şi sporurile au fost interzise, iar salariile reduse cu 25%.

„Ne-au prins bine şi i-am considerat chair un cadou frumos pentru ziua femeii. Au venit bine, nu o să vină bine probabil luna viitoare, când o să-i reţină din salariu. Cu toţii suntem afectaţi, dar deocamdată nu ne putem opune, ne vom opune în instanţă”, au declarat mai multe funcţionare.

Pentru a recupera aceşti bani, primarul a dat dispoziţie ca salariaţii să restituie banii din salariu.