Ziua Femeii. De 8 martie a fost lansat "TOP 50 Femei în Economie". Cine sunt femeile de succes din România

Publicat: Vineri, 08 Martie 2019 10:37 // Actualizat: Vineri, 08 Martie 2019 10:37 // Sursa: romaniatv.net

Ziua Femeii a fost sărbătorită joi seara, la Opera Naţională, unde a fost lansat "Top 50 Femei în Economie", realizat de portalul de business banii.net. Au fost premiate antreprenoare de top şi doamne care conduc cele mai mari companii de pe piața românească. Totul s-a întâmplat în cadrul Galei "Women in Economy".

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII. Prima ediție a "TOP 50 Femei în Economie" a fost lansată în cadrul evenimentului Gala "Women in Economy", organizată de CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin și Capital Media Production. La eveniment au participat peste 800 de persoane, printre care înalte oficialităţi din România şi din străinătate. Au primit distincţii antreprenoare de top şi doamne care conduc operaţiunile unor companii gigant, care asigură o parte însemnată din PIB-ul României.

Cum arată clasamentul
Pe locul întâi se află doamna ANCA VLAD - fondatoare şi preşedinte al Fildas-Catena, grup care, an de an, reuşeşte să obţină rezultate record, fiind alegerea unui număr tot mai mare de români. Catena este cel mai mare lanţ de farmacii din România, poziţie pe care o păstrează de foarte mulţi ani.

Locul secund este ocupat de MĂRIUCA TALPEȘ, cofondatoare Bitdefender si CEO Intuitex. Domna Măriuca Talpeș a lansat recent cel mai ambiţios proiect de educaţie din ultimii 30 de ani. Prin acest plan, îşi propune să ducă România de pe penultimul loc în UE, în ceea ce priveşte sistemul de educaţie, în TOP 10 la nivel european.
Un loc pe podium a obținut și CHRISTINA VERCHERE, care se află la conducerea celei mai valoroase companii din România – OMV Petrom. În mai puțin de un an de când a preluat funcția de CEO al companiei, Christina Verchere a obținut performanțe deosebite, OMV Petrom raportând rezultate financiare excepționale. OMV Petrom este o companie vitală pentru economia locală, fiind cel mai mare contributor la bugetul de stat şi cel mai mare investitor din ţară.
Pe locul 4 se află ANASTASIA SOARE, care de la o simplă angajată într-un salon de înfrumusețare a ajuns una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de afaceri din industria cosmeticii din America. Anastasia Soare are venituri de sute de milioane de dolari anual datorită companiei Anastasia Beverly Hills. La nivel local, are deschise trei saloane în București (în zona Băneasa, în incinta hotelului Radisson și în Dorobanți) și unul la Constanța.
LIUDMILA CLIMOC, care de aproape trei ani se află la conducerea Orange România, ocupă locul 5 în clasament. Liudmila Climoc este CEO-ul celui mai important jucător de pe piaţa telecom din România, care a înregistrat anul trecut rezultate remarcabile. În boardul Orange România, aproape o treime dintre directori sunt femei, asta în condițiile în care se presupune că vorbim despre un domeniu destinat aproape exclusiv bărbaților.
Pe următorul loc se află doctor MIHAELA MARCU - CRISTESCU, care în urmă cu peste 20 de ani a deschis prima clinică Medlife. Grupul a ajuns astăzi nu doar pe locul întâi pe piaţa serviciilor medicale din România, ci şi un lider important la nivel regional.
Pe locul 7 se află CORINA POPESCU, CEO al Electrica SA, cel important actor din piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Întreaga carieră şi-a dedicat-o sectorului energetic, activând atât în domeniul privat, cât şi în cadrul unor companii de stat. În urmă cu o lună, datorită performanţelor excepționale, Corina Popescu a primit votul acţionarilor pentru un mandat de patru ani în fruntea companiei Electrica SA.
Următorul loc este deținut de doamna ADRIANA CRISTEA, fondator şi proprietar Arc Parc Industrial, pentru că a reuşit să construiască de la zero, la Dej, un pol de dezvoltare economică. La începutul acestui an, Arc Parc a demarat un amplu proiect de investiţii, care depăşeşte 12 milioane de euro.
Pe locul 9 se află DANA DIMA (Demetrian) care și-a dedicat întreaga carieră sectorului bancar. Din 2015 Dana Dima este vicepreşedinte Retail & Private Banking, Banca Comercială Română. cea mai mare bancă din România. În ultimii ani, Dana Dima a coordonat proiecte importante derulate de BCR, prin lansarea unor produse inovative în sectorul bancar.
Locul 10 este ocupat de doamna LUCIA MORARIU, general manager Eximtur, una dintre primele companii private din industria turismului. Încă de la început, Lucia Morariu s-a implicat activ în dezvoltarea şi promovarea sectorului, reuşind în acelaşi timp să menţină Eximtur în topul agenţiilor de turism.

Clasamentul a fost realizat în funcție de notorietate, valoarea businessului şi realizările din ultimii doi ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
femei de succes în Romania TOP 50 Femei în Economie Ziua Femeii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H