Ziua împotriva violenței contra femeilor. Ce se întâmplă când reprezentantele sexului slab se iau la bătaie

România este printre ţările cu cel mai mare nivel de violenţă domestică. Statisticile arată că sute de femei ajung la spital bătute cu bestialitate de soţi şi că puţine dintre ele chiar fac ceva pentru a scăpa de o viaţă atât de chinuită.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 11:18
Ziua împotriva violenței contra femeilor. Ce se întâmplă când reprezentantele sexului slab se iau la bătaie

Sute de femei din România sunt victimele violenţei domestice. Printre acestea s-au numărat de-a lungul timpului chiar şi persoane publice, între care Mihaela Rădulescu şi Alexandra Stan sau chiar Andreea Marin, care recent a lăsat să se înţeleagă că nu doar infidelitatea lui Ştefan Bănică ar fi fost motivul divorţului, ci tocmai violenţa.

Pentru femeile obişnuite este, însă, greu să scape de sub teroare, majoritatea invocând teama sau sărăcia atunci când sunt întrebate de ce nu fac reclamaţie la poliţie.

De cele mai multe ori victime ale violenţei dometice, femeile se regăsesc, însă, uneori şi în postura de agresor, dând dovadă de o violenţă de care nimeni nu le-ar fi crezut capabile. O mulţime de lupte între femei de diferite vârste au fost filmate de-a lungul timpului de cameramani de ocazie, iar unele dispute sunt de-a dreptul hilare.